img_3897

Целият квартал придоби нов облик, разказват жителите на блока, на ул. „Дунав“ чието саниране ще приключи съвсем скоро. Те са абсолютно прави и вероятно ще ги подкрепите, гледайки снимките. Жилищната сграда е боядисана в няколко нюанса, а хората от апартаментите са доволни, защото вече усещат преимуществата на изолацията. Това е станало през последните дни, когато нощем температурите разко падат. Те са доволни и от дограмата, поне засега не са постъпили оплаквания относно работата на фирмата, която изпълнява проекта.

img_3896

В непосредствена близост има и втори блок, който също се довършва към момента. Той се намира на ул. „Антим I“. Насъбралите се на раздумка в градинката между блоковете пазарджиклии, от съседни сгради, не крият съжалението си, че не са се включили наврем в програмата. Повечето от тях споделят, че във всеки вход има поне два препъни камъка. Обикновено това са семейства, които не желаят никой да влиза в жилищата им, а другият вариант са съседи, които от години са в чужбина и няма как да се включат в Сдружението на собствениците.

Това е и една от причините голяма част от хората да са успели да съберат подписите това лято, но вече е ясно, че през идната година има вероятност част от разходите да се поемат от етажната собственост. Това ще рече, че всяко домакинство трябва да адели между две и пет хиляди лева, за да се включи в санирането. Това няма как да стане, казват няколко разговорливи баби. Като причина сочат – ниската пенсия и липса на подобни спестявания. Само една от тях с половин уста признава, че парите няма да я спрат, но по принцип ги била приготвила за погребението си.

Утре режат лентата на първия саниран блок, къде и кой е той? – ТУК