Плисираните поли се връщат в гардероба на дамите през тази есен. Реабилитацията на роклите от времето на нашите майки предстои във всеки цвят, полутон и материя, която понася да бъде нагъната и да остане така, независимо от прането и химическото чистене.

Дължината на полата няма никакво значение, ако сте собственичка на прави крака, можете да носите късо, ако искате да прикриете дефекти, вземайте до глезена. Важното е да плисирано, съветват модните експерти.

Плисето не върви на дами, които имат широки ханшове, защото подчертава това, напомнят дизайнерите. То със сигурност ще подчертае високата фигура, но пък и визуално ще издължи късата, стига да нямате паласки.

Плисето може да бъде част от вашата рокля, като със сигурност ще ѝ предаде женственост и аристократичност. Плисето фигурира в света на модата поне от два века, но неговият първообраз е едрото плисе, което се постигало с гладене, а по-късно с пресоване на тъканите.

Всяка жена има период в живота си, в който е носила или ще носи плисе. Заради това, когато модата отмине, не мятайте дрехата на боклука. Може след време да я хареса някоя от дъщерите или внучките ви. Платовете днес дават шанс да запазим плисираните дрехи без да влагаме много старание в това.