Пазарджишкият литературен критик Никола Иванов взе участие в организирана от Съюза на българските писатели кръгла маса, посветена на 100-годишнината от гибелта на поета Димчо Дебелянов. Тя се състоя днес от 11 часа в Книжарница-галерия при Агенция София Прес, ул. „Славянска“ 29.

Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на културата и с участието на видни български писатели и изследователи на творчеството и житейската съдба на поета. Литературният критик Никола Иванов представи своя студия за творчеството на Димчо Дебелянов, а също така и доклад за връзката между поетите Иван Динков и Димчо Дебелянов. Не веднъж Динков е споделял пред Иванов, че поетът от Копривщица има огромно значение за личното му творчество. 

В навечерието на традиционния Празник на българската поезия Съюзът на българските писатели и Столична община, с подкрепата на Министерството на културата, организират и голямо литературно четене на 30 септември 2016 г., петък, от 18 часа в Софийската градска художествена галерия, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 1, посветено на 100-годишнината от гибелта на Македонския фронт на големия български поет Димчо Дебелянов.