Благодарствена грамота връчи днес кметът на Пазарджик Тодор Попов на пазарджиклията Петко Петков, който създаде филм за родния си град.

Това, което е направил Петко е много хубаво и важно за града, каза градоначалникът. Радвам се, че има млади хора като него, които виждат позитивните неща, които се случват в Пазарджик и могат да ги покажат на останалите. Заради това искам да му изкажа своята благодарност и да го уверя, че ако има други такива проекти с радост ще го подкрепим.

Това, което ме накара да създам филма е, че пред очите ни Пазарджик се разхубавява и от скучното място, което беше днес можем да се радваме на много красота и придобивки, сподели авторът на лентата.

Той е на 30 години и е студент по графичен дизайн и фотография в АМТИ в Пловдив. Нито за миг обаче не се откъсва от родния град. „Аз обичам Пазарджик“ – така е озаглавен филма на Петко Петков. Той работи в доброволческа организация и е видял града през очите на своите съграждани и чужденците, които го виждат за първи път.

Авторът признава, че е получил съдействие от различни институции. Филма има две версии – българска и английска. В екипа, който реализира продукцията участват и четирима чужденци. Филмът ще бъде представен през месец октомври и ще се разпространява безплатно в интернет.

Написах сценария и го представих на Регионалния исторически музей и на Галерията. Те ми осигуриха място за снимки. Останах изненадан, че институциите приеха с радост идеята за филма, допълни Петко Петров.

Реклама на филма вижте ТУК