С Тържествена сесия днес бе отбелязан Денят на българската община в Пазарджик. Тридесет съветника присъстваха в Пленарна заала в момента, когато зазвуча Химна на Република България.

12%d1%85%d0%b8%d0%bc%d0%bd

Общинските съветници бяха поздравени от кмета Тодор Попов, областният управител Гинче Караминова, както и председателите на отделните групи в местния Парламент.

12%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82

 

Кметът изрази задоволство от добрата работа на Общинския съвет в областния град, той насърчи съветниците, да се стараят да бъдат полезни на обществото, но най-вече да бъдат позитивни в мислите и делата си. Цялата реч на Тодор Попов – ТУК

12%d0%b3%d0%b8%d0%bd%d1%87%d0%b5

Областната управителка Гинче Караминова подчерта в своето експозе, че нейната администрация винаги е била и ще бъде отворена за всяка добра идея, която идва от Общинските съвети и в частност ОбС – Пазарджик. Тя поздрави съветниците за добрата им работа и пожела за в бъдеще, те да бъдат ръководени само и единствено от интересите на обществото, което ги е изпратило в тази зала.

12%d0%bd%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d0%b5%d0%bd

Найден Шопов – ГЕРБ

 

Всеки един от водачите на групи – Димитър Петков/Коалиция за Пазарджик/, Найден Шопов/ГЕРБ/ и Лазар Попов/БСП/ призова съветниците да работят единно за благото на Пазарджик и общината, да загърбят противоречията и да гледат позитивно напред.

12%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be

Благо Петров – НФСБ

Загриженост за бъдещето не само на общината, а и на България изрази председателят на групата на НФСБ – Благо Петров, който заяви, че ежегодно 60 000 българи напускат трайно страната, а поединичното спасение води до гибел на държавата и държавността.