Ана Гройс, PZdnes.com 

16%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%ba%d0%b8

И защо въобще трябва да обновим прическата си? –  Ще попитате вие. Отговорът:

Защото ще внесем позитивна  промяна в живота си, ще се зарадваме и очароваме, ще се вдъхновим!

Всеки знае, че новата прическа носи на жената ново самочувствие. В следващите редови ви подсказваме 10 прости начина за промяна и показват примери за всеки елемент.

Променете външността си и бъдете най-добрата своя версия.

 №1. Текстурна подстрижка

Текстурата на косата помага да акцентирате върху образа на собственото си „Аз“ и да подчертаете вашата индивидуалност. Правата коса – тя винаги е проява на собствената ви позиция на педантичност и  безкомпромисност. Къдрици и масури – напротив, те добавят към образа ви романтика и игривост. В допълнение, структурната прическа помага за балансиране на линиите на лицето, а дори и фигурата.

 №2. Спретната прическа

Ако, след летния период връхчетата на косата ви са станали сухи и чупливи, не забравяйте да премахнете „повредената“ дължина. Дори ако имате дълга коса! Внимателното подстригване ще даде лекота и здрав вид на косата ви. Не случайно, много красавици избират спретнати прически: каре, Боб, Пикси.

 №3. слънчева светлина в косите  

През последните години, популярна техника за боядисване е балеажа – с ефекта на „слънчево изригване“. Светлите акценти съживяват косата и й придават по-голям обем. В допълнение, тази прическа ще направи визията ви свежа и модерна. Такава техника на боядисване е подходяща за тези, които искат да се променят, но не радикално.

№4. Драматичен ефект

Бретонът е в състояние да промени изцяло лицето. Не забравяйте, че има толкова много разновидности на бретон, сред които е важно да намерите своя собствена версия. Нашият съвет – подходете към избора на бретон рационално, тъй като той може да се счита за пълноправен „аксесоар“. Може би в някои случаи е необходимо да се откажете от него, давайки предимство на други варианти на прически.

 №5. Нов нюанс

Ако формата на прическата е достатъчно добра, можете да смените визията си чрез оцветяване. При този метод визията ни се променя драстично. Подчертаваме, че цветът трябва да бъде избран много внимателно, и винаги да се взима под внимание състоянието на косата. Модата за твърде светлите нюанси постепенно преминава, и сега можете спокойно да изберете „вкусни“ цветове: шоколад, карамел, канела, карамел, мед.

№6. Къси прически

Понякога късата коса има подмладяващ ефект – тя тонизира и зарежда с енергия. Визуално, с повдигане на линията на косата се отваря лицето, шията, раменете. Важно е да се вземе под внимание конкретното състояние и вид на вашата коса, особено ако можете да създадете с една подстрижка прически за най-различни поводи.

№7. Добре поддържана натуралност

Индустрията за красота предлага много начини за създаване на естествен и привлекателен образ. Факт е, че  е модерна спретната естественост. Например, една проста прическа, съчетана с естествен нюанс на косата е изпълнена със свежест и красота. Чудесна възможност е за тези, които са уморени от постоянни промени или боядисване на корени. А също така и за тези, които искат да се грижат за изтощена коса.

№8. Акцент в прическата

Често това е съвкупност от методи. Например твърде „сложен“ нюанс на косата, бретон, на текстурата може да се придаде блясък и шик.

№9. Стъпаловидна прическа

Противно на общоприетото схващане, че не на всяко лице отива дълга коса. Вярно е също така, че не всяко момиче ще изглежда добре с равно подстригана коса. Най-доброто решение –  каскадно падаща коса. Този допълнителен обем е добър компромис между дълги и къси коси.

№10. Съблазнителен обем

И за десерт – секси повдигащ ефект! Правилната подстрижка и оформяне на обема на косата в корените  винаги ще ви помогне да станете по-привлекателна. Обемният стайлинг с малко небрежни къдрици е лесен  за изпълнение и в същото време ви помага да изглеждате  доста чаровна и магнетична!

 Ние, момичетата сме склонни да се променяме. Новата прическа може да бъде първата стъпка към нови постижения, приятелства и взаимоотношения. Подходът за избор на промяната трябва да направите отговорно, без да  забравяте за своите уникални особености.