* Областният председател на „Алтернатива за българско възраждане“ – Трендафил Величков пристигна заедно с председателя на АБВ и президент на Република България (2002-2012) Георги Първанов.

Какво каза Първанов – ТУК

Лидерът на АБВ – президент Георги Първанов днес бе гост на актива и симпатизанти на партията в Пазарджик. Срещата се състоя по повод течащата в момента кампания за избор на президент и референдум.

17%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b21

Тук съм, за да ви уверя, че ние имаме най-достойната и добра кандидатура за президент, човек, за който не може да се каже нито една „крива“ дума, каза Първанов на своите съмишленици в областния град. За България е най-добре да бъде избран най-подготвеният и най-разумният кандидат, какъвто несъмнено е издигнатият от нас Ивайло Калфин. Той е експерт с доказани качества и дипломат, от най-висока класа, твърди партийният лидер. 

Президент Първанов подчерта, че конфронтацията е хранителната среда за лошите политици. По време на политическа криза, те прибягват именно до манипулации и скандали, създават напрежение в политически план, защото чувстват собствената си несигурност. 

17%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b22

Аз съм напълно съгласен с изказването на моя наследник Плевнелиев, че ние с него по нищо не си приличаме, моделът Плевнелиев – Стоянов е различен от моя и за мен, това е комплимент, заяви Първанов. За разлика от други партии, нашата не е ревнива. Ние имаме подкрепата и на „Зелените“, и на „Гергьовден“, аз смятам, че колкото по-широка е една коалиция от единомишленици, толкова по-читави решения ще вземе, подчерта Георги Първанов. Промяната може да започне от един смислен президент, какъвто е нашият кандидат Ивайло Калфин, който и сега е в Брюксел, за да работи в интерес на България. Ивайло Калфин е единственият, който може да победи ГЕРБ на балотаж.

17%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b23

Най-разумно е да има предсрочни парламентарни избори през пролетта. Само нови избори могат да дадат шанс за дълбока промяна в страната, заяви лидерът на АБВ по време на пресконференция, която се състоя в пресклуба на БТА в областния град.

Според него в момента у нас ври и кипи. Има тежко социално напрежение, което може да избухне всеки момент. В същото време в Народното събрание пластовете се измествали до политическа несигурност, анализира Първанов. Бившият държавен глава смята, че ГЕРБ създава несигурност в страната, за да си осигурят нова служебна победа на предстоящите избори. Няма логика на финала на предизборната кампания да променяш правилата, смята Георги Първанов.

Въпреки това народните представители на АБВ ще подкрепят промяната за броя на секциите в чужбина при гласуването на промени в избирателния закон, защото така било справедливо, подчерта лидерът на партията. Квадратчето в изборната бюлетина „Не гласувам за никого“ обаче било опасна игра с огъня, смята Първанов. Според него нямало политическа логика гласовете на хора, които не гласуват за никого до отидат при управляващите. Ако ГЕРБ прокара тази опция в изборния закон недоволството ще избухне, предупреди Георги Първанов.

Той обясни, че и на предишен етап е имало опит за прокарването на такъв прецедент от ГЕРБ и БСП. В тази връзка бившият президент изказа хипотезата, че отказът от обща лява кандидатура за държавен глава може да е и знак за договорка между най-големите лява и дясна партии у нас.

Според него обаче България се нуждае не от голяма коалиция, както е в Германия от двете лява и дясна партии, а от широка коалиция. В нея трябва да има няколко по-малки партии, защото дори и една от партиите да се откаже от партньорството, останалите ще спомогнат да се задържи доверието.

Поради това Георги Първанов призова хората да заложат на разумни политици на предстоящите президентски избори. За него най-подготвеният, доказан и разумен политик е Ивайло Калфин, за когото хората трябвало да гласуват.

След срещите в Пазарджик се състояха и такива във Велинград и Дорково, в 18.30 ч. предстои среща и с жителите на Батак, в залата на общината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!