В навечерието на 1 ноември – Деня на будителите, възпитаниците на Александра Кисовска от школата по изобразително изкуство ще представят изложба „Българските будители“. Тя ще се открие на 25 октомври от 17:00 ч. във фоайето на Младежки дом, съобщи директорката Инна Церовска.

Традициите на Школата по изобразително изкуство водят началото си от 70-те години.  Домът разполага със специално оборудвана за обучението база.

Основател и първи ръководител на школата е художникът  Методи Пешунов.  Назад в годините ръководители на школата са били, Ангел Рашев, Стефан Лютаков, Елена Лютакова, Костадин Маджаров, Любниела  Дойчинова, Мария Баракова, Екатерина Иванова.  Днес школата се ръководи от художничката Александра Кисовска.

Участниците  изучават различни материали, техники, изразни средства, обучават се в живопис и графика; разглеждат произведения на изобразителното изкуство ; запознават се творчеството на известни съвременни художници и художници от старото поколение; посещават изложби; участват в пленери , изложби и конкурси. Към школата има и курс по изобразително изкуство за ученици кандидати за средните и висши специализирани учебни заведения.

От 1990 година по инициатива на Школата по изобразително изкуство на празника на град Пазарджик се провежда Конкурсът „Аз рисувам моя град“.