Димитровден е, а това е професионалният празник на строителите, които заедно с имениците трябва да почерпят днес. Още вчера министър Лиляна Павлова поздрави хората, които създават домове, мостове, пътища, а сега е време да припомним кой още ще стяга софра тази вечер. Важно е да се знае и това, че на имен ден гости не се канят.

Най-личната дама кръстена на Св. Димитър е прокурор Димитрия Ганчева, съдиите също имат видни именици – Димитър Бозаджиев и Димитър Чердаков.

В общината ще черпи Димитрия Церова, шеф на Социалния отдел, а също така и Димитрия Боснева шеф на отдел „Кадастър“. Повод за празник има и общинският съветник Димитър Петков.

Лекарската гилдия е представена от д-р Димитър Гачев, който освен лекар е и поет,  празнува и д-р Димитър Агов, както и колегите му – Димитър Кръстев, Димитър Попов, Димитър Вълчев и Димитър Велев.

Бизнесът също е добре застъпен сред имениците днес – Димитър Медаров, Димитър Стоянов.

Светецът закриля и политици, като депутатът Димитър Димитров от БСП. Честит имен ден и на колегата Димитър Комсийски, който винаги е бил отлично информиран за тайните в света на спорта и новините свързани с него. В момента Митко е спортен редактор в „Пазарджишка Марица“. Честит празник и на човека комуто дължим запомнящи се състезания по корабомоделизъм от световен мащаб в Пазарджик – Димитър Ганчев.

Весел празник на всички, които имат днес в дома си Димитър и неговите производни –  Димитрина, Деметра, Димо, Дима, Димка, Димитричка, Димчо, Димана, Драган, Митко, Митка, Митра, Митрана, Мита.

Рожден ден днес има друг виден пазарджиклия – Емил Кошлуков, странно, че не са го кръстили Димитър, но това е друга тема.