Ана Гройс, PZdnes.com

В днешната статия ще ви напомним основните правила за компетентен грим. Днес ще научите:

6 грим техники, които ще добавят визуално няколко години върху възрастта ви и ще ви придадат уморен вид. Тези техники трябва да се избягват (особено ако сте над 40 години), за да не развалите естествените дадености.

7 прости техники, които трансформират, и ще направят вида ви свеж и изразителен. С една дума – вие ще се подмладите.

Нека да започнем с антипрепоръките. Проверете дали използвате тези „забранени“ методи на грим?

Блестящи сенки. Сенки (особено ярките нюанси), в допълнение със седеф или блясък, поради неговата текстура се натрупват в гънките на клепачите, мимическите бръчки и подчертават дори и микро-гънките по кожата ви.

Прекалено тежкия фон дьо тен създава маска ефект или, по-лошо, „мазилка“. Препоръчително е да изберете по-високо качество тонални флуиди, с лека текстура (не малка роля има изборът на самия оттенък). Нанесете не голямо количество фон дьо тен върху леко влажна кожа. Помнете – прекаленото количество, дори от най-качествения продукт, ще се събере във фините линии и ще ги подчертае.

Ако кожата ви не е проблемна, през лятото можете да използвате BB / CC – кремове – тяхната консистенция е по-лека, те съдържат повече съставки за грижа и на практика са тониращи ежедневни кремове. Също така често са снабдени и с SPF-филтри. Въпреки това, палитрата от нюанси на тези кремове е много по-ограничена от тази на конвенционалните основи.

Пудра под очите. Брутална грешка при създаването на грим се счита прилагането на пудра под очите, като средство за корекция. Противно на очаквания ефект, пудрата прави само очевидни бръчките в тази зона и изсушава допълнително деликатната кожа в тази област.

Твърде тъмен и интензивен руж. Интензивният руж изглежда неестествено, особено ако по природа имате кожа с деликатен оттенък. Кафявите или оранжеви скули рязко контрастират с другите области на лицето, което го прави да изглежда неестествено и тъпо.

Устойчиви матови червила и гланцове. Бъдете внимателни при употребата на тези средства. Гъстата им консистенция рязко очертава малките бръчки по устните. В допълнение, матираната текстура  на тези червила прикрива обема на устните и изсушава деликатната им кожа.

Тъмни сенки. Тъмните наситени нюанси на сенките правят клепачите по-тежки, придават уморен вид, създават ефекта на болезнени сенки около очите. Много силен този ефект е при употребата на непрекъснат слой тъмно сини сенки, без преливащ ефект. Особено, ако другите елементи на визията ни (дрехи, аксесоари) не кореспондират с този оттенък.

 И сега за методите, които освежават лицето:

Основа. Не пропускайте да опитате и да използвате база, основа за грим (ако не сте опитвали). Този продукт съдържа микрочастици с различни оттенъци и освен, че прави кожата ни нежна и копринено гладка, изравнява тена. Не се деформира по време на деня, не се събира в гънките и има дълготраен ефект. Нанесете основата преди фон дьо тена, и след това останалата част от грима – както обикновено. 

Контуриране. Правилното моделиране на лицето с осветляване и потъмняване на някои зони ви позволява да създадете идеалните черти на всяка възраст. С този метод ще коригирате възрастовите особености и ще моделирате лицето.

Естествени нюанси на сенките. Неутралните сенки (бежово, светло кафяво) с лека текстура правят визията спокойна и открита, като деликатно акцентират очите.

Естествен цвят руж. Той включва естествена праскова, бежово и розово, розово и оранжеви нюанси. Тези нюанси правят лицето сияйно и здраво. Ружът трябва да бъде нанесен тънко и леко, като сянка. Контрастни линията не бива да има.

Хидратиращо и подхранващо червило. Леката текстура на червилото прави устните по-пищни, плътни и гладки. Също така, ако увеличите използването на балсам за устни, те винаги ще са подхранени и добре изглеждащи, със здрав вид.

Червило в естествени цветове. Бежово-розови, розови, праскова, оранжеви и ягодовите нюанси изглеждат свежи и засилват естествената красота. Изберете червило базирано на вашия цвето тип, то ще осигури перфектния цвят на устните ви и лицето ви като цяло.

Очна линия само на горния клепач. И спирала само на горните мигли (върху долните спирала не е необходима, тя ще създаде сянка под очите). Този грим изглежда по-изразителен и загадъчен. Очната линия помага да се „отворят“ очите. Очна линия, можете да използвате както за през деня и за вечерта.

Тези няколко съвета ще променят подхода ви към грима. Тази част от ежедневното ви разкрасяване ще се подобри и визуално ще подмладите лицето. А времето необходимо за нанасянето на компетентен, грамотен грим, повярвайте съвсем не е много. Нужни са само няколко минути всяка сутрин, за да подчертаете предимствата, които ви е дала природата и да придадете на лицето си сияен и свеж вид.