Това е единственият конкурс в България, посветен на книжарниците, в който победителят се определя от читателите чрез пряко гласуване. Националният конкурс „Моята любима книжарница“ се провежда за трета поредна година.

Книжарниците в България отново ще бъдат изправени във вълнуващо съревнование помежду си. В продължение на пет седмици всички хора, които четат и които купуват книги, за които книжарницата е специално място, ще имат възможност да дадат своя глас за книжарницата, спечелила тяхната лоялност.

Целите, които си поставя конкурсът, са: чрез онлайн гласуване да бъде избрана любимата книжарница на България за 2016 г. – тази, която е спечелила доверието на най-много хора и ги е превърнала в свои верни почитатели; да се утвърди като конкурс, в който не жури, а читателите, хората, заради които съществуват книжарниците, присъждат наградата; да се покаже уважение към професията на книжаря и към книжарниците като място за културни събития и социални контакти.

РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА

 I. Националният конкурс „Моята любима книжарница -2016 г.“ е организиран от сдружение „Всичко за книгите“.

II. Срок за гласуване: от 01 ноември до 04 декември 2016 г.

Обявяване на резултатите: 07 декември 2016 г.

III. Книжарниците, за които може да се гласува в конкурса, трябва да отговарят на следните условия:

 1. В конкурса може да се гласува за книжарници и да се добавят книжарници, в които преобладаващият асортимент от стоки са книгите.
 2. Книжарниците трябва да са търговски обекти, а не електронни книжарници.
 3. Книжарниците могат да са независими, както и да са част от верига, като всяка книжарница от веригата участва самостоятелно.
 4. Може да се гласува само за книжарници, които функционират към момента на конкурса.

IV. Право на гласуване:

 1. Право да гласува в конкурса има всяко физическо лице, без ограничение на възраст и гражданство.
 2. Всеки гласуващ има право да даде своя глас един път за една книжарница. Всеки следващ глас от същия гласуващ ще бъде анулиран.

V. Механизъм на конкурса:

 1. Конкурсът се провежда на сайта www.vsichkozaknigite.bg, който в раздела „Моята любима книжарница“ съдържа анкетна карта за онлайн гласуване.
 2. Анкетната карта за гласуване е организирана по следния начин:

2.1. Съдържа списък с книжарници, съставен по градове, подредени по азбучен ред.

За да бъде успешно гласуването, гласуващият трябва да попълни задължителните полета: име, презиме, фамилия на кирилица и телефон.

2.2. Съдържа опция „Добави книжарница“. Тя дава възможност да се добавят книжарници, които не фигурират в списъка.

Предложената за добавяне книжарница ще бъде вписана от администраторите на сайта „Всичко за книгите” в рамките на 24 часа, ако отговаря на критериите за книжарниците. На посочения от Вас имейл ще получите отговор дали посочената от Вас книжарница е вписана, или не отговаря на условията. За новопредложена книжарница може да се гласува, след като тя се появи в списъка.

2.3. Анкетната форма съдържа и допълнителна незадължителна анкета.

В нея  гласуващият може да оцени от 1 до 5 доколко книжарницата, за която е гласувал, отговаря на следните критерии: 1. обслужване 2. асортимент 3. подреждане 4. атмосфера 5. бонуси към клиентите.

Допълнителната анкета трява да се попълни, преди да бъде натиснат бутонът „Гласувай“.

За да гласувате – ТУК

VI. Награди:

 1. Книжарницата, събрала най-много гласове при онлайн гласуването по време на конкурса, ще получи приза „Любимата книжарница на България – 2016 г.“ и ще спечели голямата награда – уикенд за двама до европейски град. Тя ще бъде получена от член/ове на екипа, посочен/и от собственика. Пътуването включва организирано посещение на емблематична книжарница.
 2. Гласуването по градове ще даде възможност да бъдат избрани и любимите книжарници на градовете, в които има повече от една книжарница – те ще получат приз „Любимата книжарница на…“ (София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, В. Търново, Сливен, Търговище и т.н.).
 3. „Любимата книжарница на България – 2016 г.“ ще бъде обявена на 07 декември 2016 г. в сайта www.vsichkozaknigite.bg.
 4. Един от всички гласували в конкурса ще спечели ваучер за книги на стойност 200 лв., осигурен от сдружение „Всичко за книгите“. Името на печелившия ще бъде избрано чрез публично теглене на томбола на 17 декември 2016 г. в 12.00 ч. на щанда на ИК „Кръгозор“по време на Софийския международен панаир на книгата в НДК. Печелившият ще може да закупи книги по избор в посочена от него книжарница (търговски обект, а не електронна книжарница).
 5. В томболата за гласувалите ще бъдат изтеглени и поощрителни награди.

На 18 декември 2016 г. в сайта www.vsichkozaknigite.bg  ще бъдат обявени имената на всички печеливши от томболата.