Ана Гройс, PZdnes.com

Значително подобрение има в здравословното състояние на Руми след направената операция и последвалата рехабилитация това лято. Това сподели специално за читателите на PZdnes майката на Руми, Радка Станева. 22-годишната млада жена вече може да ходи напълно сама и то в продължение на почти 30 минути. Нещо, толкова просто за повечето от нас, но истинска мечта за Руми и семейството й. Особен напредък се наблюдава през последния месец и половина. Това е времето, в което интензивната, почти двумесечна рехабилитация на младата жена приключи.

Припомняме ви, че с много усилия и с финансовата подкрепа на благодетели, това лято на Руми бе направена лазерна операция в Сърбия. Бяха направени общо 10 корекции на мускулите по цялото тяло, от слепоочието до глезените. След благополучно преминалата интервенция, момичето се подложи на двумесечна интензивна терапия в София. Всеки ден, двуразово Руми прави рехабилитацията. Още преди тя да приключи, с майката на момичето се е свързал професор Димитър Димитров, създателят на уникалната хранителна добавка Сириус Д, разказа още Радка.

Професорът по химия е предоставил на Руми няколко опаковки от разработения от самия него продукт и вече се забелязва прогрес. Сега целта на майката е да осигури на младата жена психологическа помощ. Заради дългите, мъчителни години, в които Руми се опитваше да ходи и последвалите множество падания и операции, момичето изпитва страх да ходи сама, въпреки че физически тя вече може да се справи с това предизвикателство.

На пролет семейството отново ще се бори за рехабилитационен курс и терапия. Ако желаете да подпомогнете оздравяването на третокурсничката в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“, специалност “Социални дейности“, можете да дарите средства на посочената дарителска сметка или да се свържете лично със семейството, чрез редакцията на сайта.

Дарителска сметка:

Обединена българска банка IBAN

BG 74UBBS80021045296340

Румяна Георгиева