Дванадесетокласникът от Професионална гимназия „Алеко Константинов“ – Велинград Георги Сеизов е пръв в състезанието UniChef, с ваша помощ момчето ще сбъдне своята голяма мечта да участва в състезанието и да се класира за втория му етап.
Ето първият ни материал по темата – ТУК
За да участват в UniChef всички желаещи трябваше да приготвят специалитет по избор, като използват продуктите от професионалните серии на Knorr / Hellmann`s.Следващата стъпка бе да се регистрират на www.unichef.bg, където да качат снимка с рецепта на ястието си и да я споделят във Facebook, за да събират точки. Това е първият етап на състезанието, чиято продължителност бе от 1 до 31 октомври. С ваша помощ Георги Сеизов е пръв сред двадесетте майстори, които ще участват във втория етап.
Вторият етап започва с десетте участника от всяка категория, събрали най-много точки, които отиват на международното изложение за хорека сектора СИХРЕ. Изложението ще се проведе от 9 до 11 ноември в Интер Експо Център – София, където избраните участници ще трябва да приготвят в реално време предложеното от тях ястие в 3 порции за 1 час.
Жури, съставено от международни готвачи, ще оценява ястията по 5 основни критерия – вкус, презентация, технически умения, степен на използване на продуктите на Unilever Food Solutions и креативност на смесване на вкусове, текстури, цветове.
Наградата за победителя от категорията за професионални готвачи е четиридневна екскурзия през януари до Лион с акредитация за световния финал на кулинарните Оскари – Bocuse D`or 2017.Предвидени са награди и за класираните на 2-о и 3-о място от всяка категория.Повече информация за събитията на изложение СИХРЕ, може да намерите на http://sihre.bg/bg.
Освен Георги Сеизов, който е в категория – джуниър, от областта пращаме на състезанието и професионалния готвач Станимир Калинов от Пещера. Той е на 26 години и от седем насам се е отдал на кулинарията.
Вижте окончателното класиране – ТУК