Синовете и дъщерята на зверски убитите от Иван Николов – Асен и Василка Илиеви искат справедлива присъда за смъртта на своите родители. Те дойдоха днес и взеха участие в протеста пред Съдебната палата, а двамата синове присъстваха и на делото за мярката на килъра. От прокуратурата те очакват да поиска доживотен затвор без право на замяна за Иван Николов, който в нощта на пети ноември зверски екзекутира най-близките им хора. За да присъстват на погребението синовете на Асен и Василка се върнаха от Финландия където живеят от години.

Дъщеря им е омъжена в с. Алеко Константиново. Все още не е ясно за коя дата ще бъде насрочено първото заседание по делото. По него са събрани солидно количество доказателства, които недвусмислено сочат, че извършител на злодеянието е именно Николов. Той е направил и пълни самопризнания, но е отказал да даде кръвна проба при задържането си, от нея щеше да стане ясно дали е бил под въздействието на наркотични вещества или не.

Хората от квартала вярват, че той е обществено опасен и ако по някакви причини бъде пуснат от ареста ще има още жертви.

Такава опасност няма, защото днес съдия Александър Александров определи Иван Николов да остане в ареста, като ще бъде откаран за лечение в психиатрична болница към затвора в Ловеч. Защитникът на Николов каза, че няма да обжалва мярката тъй като клиентът му е психично болен и се нуждае от спешно лечение, което ще бъде адекватно в затворническата болница.

Няма наличие на доказателства, които да сочат, че в нощта на зверството Иван Николов е имал съучастници.

08%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%be123