Хилари Клинтън няма да прави изказване след края на президентските избори в Съединените американски щати. Появи се иинформация, че тя вече е поздравила съперника си с изборната победа. Това съобщи БНТ, позовавайки се на щаба кандидата на демократите.

Този ход се приема като изненадващ, въпреки, че вече е почти сигурно, че Хилари губи вота и явно разочарованието у нея надделява. Тя призова всички свои поддръжници да се приберат и заяви, че няма да коментира изборите пред чакащите журналисти.

Историческата борба между демократа Хилари Клинтън и републиканеца Доналд Тръмп за президентския пост в Белия дом все още не е приключила. Това предупреди председателят на предизборния щаб на бившия държавен секретар Джон Подеста, предава АФП.

„Все още преброяват гласовете – всеки глас трябва да бъде преброен. Така че няма какво повече да кажем тази нощ“, подчерта Подеста, давайки индикации, че самата Хилари Клинтън няма да прави изявления в близките часове.

Припомняме, че Доналд Тръмп е на една крачка от победата, след като вече е събрал 265 електорални гласа, като са му необходими 270 за успех.

Според информация на Нова телевизия от щаба на Хилари ще търсят вратичка в закона, за да оспорят изборния резултата. По същото време стана ясно, че Тръмп е напуснал залата в хотела „Тръмп Тауър“ и се е насочил към мястото, където ще говори за изборната си победа.

Българската диаспора във Флорида твърдо подкрепи Доналд Тръмп. Още преди изборния ден пазарджиклии в Америка решиха да заложат на него, не защото го припознават като свой човек, а защото смятат, че Хилъри Клинтън не е достойна за поста. Семейството на бившия президент Бил Клинтън не се слави като честно и почтено в Америка, въпреки, че срещу тях тече разследване на ФБР, Хилъри е решила да си пробва късмета.

Ето какво сподели Таня Караджова по отношение на своя личен избор да гласува за Тръмп.

Срам ме е… донякъде… да кажа за кой ще гласувам… за пръв път откакто гласувам ме е срам да кажа…
Но пък тези, които гласуват за нея би трябвало да се срамуват повече.
Всъщност те двамата много си приличат… арогантни, егоцентрични… безочливи, сребролюбци… и най-вече, с неутолима жажда за власт.
Разликата между тях е, че единият е шлифован с години оратор, а другият трябва да приеме, че думите вдигат или свалят рейтингите.

Няма по-арогантна, властолюбива и корумпирана политическа двойка от Клинтъновите. Това, което е най-неприемливо, поне за мен, е че те открито демонстрират чувството си за недосегаемост, че са над закона… и защо не… и двамата се разминават със съд и присъди вече много години, вършейки деяния, за които други са уволнени и/или в затвора.
Не искам да си представям как ще си разиграват коня ако отново се докопат до властта.

Вярвам, че ако Тръмп е президент, каквито и грешки да направи той, няма да са по-вредни за страната от това, което тя би направила…

Какъв избор, Боже!
Да гласуваш не за някой, а против някой.