Здравейте,

прочетох статията за падналото дърво в “Дома на учителя“. Аз живея на кръстовището с „Цар Освободител“. Наоколо има много високи дървета, които при силен вятър доста се огъват. Сигнализирано е до доста институции.

За щастие днес няма пострадали хора, но трябва ли да чакаме да пострада някой, за да се вземат мерки? Където живея, има автобусна спирка, точно до „Дома на учителя“, високите дървета са опасни, поне според мен. Доста пъти са падали клони, а когато дойдат от общината, реално подкастрят дървото, а опасността остава.

Въпросният “Дом на учителя“ е място за сбирщина на наркомани, алкохолици и скитници. От близките общежития се събират да пушат трева, да се напиват и да вдигат шум. Това е проблем за жителите в блоковете. Около сградата е пълно с боклуци. Работещите в Брокс, вместо да събират отпадъците, ги изхвърлят там. Имам и снимки, как го правят.

Отзад има помещение със стълби, където е затрупано с вестници, може да отидете да проверите. На въпросното място е нещо като тоалетна, място за секс и за спане от скитници. Лично съм виждал всичко, което споменавам по – горе.

Веднъж стана пожар, който за щастие беше видян на време и овладян. Ако имаше 5 минути забавяне и вече нямаше да го има въпросния “Дом на учителя“. Ако имате желание, може да се разходите и да направите материал относно този двор и тази сграда.

Да видите за колко боклуци и мръсотия става въпрос. И след като направите всичко това, тогава да сезирате господата от общината, да се задействат и да вземат мерки, преди да е станало късно. Защото явно не обръщат особено внимание на такива проблеми.

Т. Димитров, Пазарджик

09%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%81-%d0%b4%d0%be%d0%bc 09%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%81-%d0%b4%d0%be%d0%bc1 09%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%81-109%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%81-%d1%86%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0

Г-н Димитров, предали сме сигнала ви в общинска администрация и очакваме отговор от там. Трябва да имаме предвид и това, че дворът и сградата известна като бившия „Дом на учителя“ не са общинска собственост. Това означава, че няма как общината да вземе отношение по този въпрос. Единствените мерки, които те могат да предприемат е да бъде заграден обектът, за да може да се ограничи достъпът на рискови групи и бездомни животни до него, с цел да се предотвратят бъдещи злополуки. Но и това не е особено добър вариант, тъй като имотът е собственост на Министерството на образованието. Пряка отговорност за него носи Регионалното управление на образованието /бивш Регионален инспекторат/ . Ако общината спре достъпът до имота, тогава от Министерството могат да предявят претенции, че общината се разпорежда с чужд имот. За сега казусът остава отворен. Надяваме се, че все пак има изход и той е в полза на всички.

„Брокс“ е частна фирма и ще запознаем собствениците ѝ със странното поведение на служителките. Очакваме и отговор от Регионалното управление на образованието в Пазарджик.