Конференция посветена на извънземните, новата парадигма и спасението на човечеството се е провела в София, а в ефира на БТВ всичко обобщено от нея изнесе професор от БАН.

„Важно беше да дебатираме по темата, какво предстои, ако се осъществи контакт с извънземни. За първи път имаше колега от Русия, който изнесе много интересни данни. Още преди 15-20 г. те са открити форми на живот на Венера“. Това каза порф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания към БАН. „Шокиращото е, че там температурите са около 650 градуса по Целзий и налягането е 10-12 атмосфери и не би било възможно да има живот. Сондите, които са кацали там са обаче открили движещи се гущери, скорпиони и цветя. Това се премълчава, защото не можем да си го обясним.

Там няма слънчева светлина, защото Венера е покрита с плътна обвивка“, разкри проф. Филипов. „Показа се също, че живот съществува на други планети. В същото време бяха показани кадри с реални обекти, които летят около Земята. Изнесени бяха факти около падането на двете летящи чинии край Розуел. Тази година се навършват 70 години от това събитие.

За да назначил президентът Труман комисия, означава, че това наистина се е случило“. „Колегите от Италия посочиха, че целенасочено медиите настройват хората за агресивни извънземни, а това няма нищо общо с реалността. Това се прави от Америка. Целта е да се показват извънземните като агресивни, защото в момента САЩ е най-настроена да се укрият данните за извънземни, защото те използват най-много информация от тях“.

„Унгарецът показа снимки на извънземни в една църква, които много приличат на нашите ангели. Норвежците говорят вече за портал в Хесдален. Това е зона с много метал и мед“. Ученият ни е убеден, че в целия свят има аномални зони. „В България те са много. Има зони на пътя, където шофьорите губят ориентация и катастрофират. Друга такава зона е Перперикон“, каза още той.

Какво са открили руските учени? 

Нашата съседка, наричана Зорница и Вечерница, е пълна противоположност на Марс, тя се смята за почти идеален двойник на Земята, поне по размер. Там има атмосфера (прекалено наситена, гъста), а температурата на повърхността й е около 460 градуса. Затова, независимо от многото сходни фактори животът на Венера е изключен.

Венера е адски горещ свят със смъртоносна за живота атмосфера и серни дъждове, а Земята е удивителна и жива планета, на която има милиони видове флора и фауна. Също така на Венера няма вода.

Но учените смятат, че Венера невинаги е била горещ ад и че причината за него може да е парниковият ефект. Точно той заплашва и Земята.

Апаратът „Венера 13” е направил снимки на Венера, на които в продължение на няколко часа се появяват и веднага изчезват странни обекти – „диск”, променящ своята форма, „черен парцал” и „скорпион”, който много прилича на земните. Леонид Ксанфомалити, доктор на физико-математическите науки, твърди, че на снимките има движещи се обекти, които е възможно да имат свойства, присъщи на живи същества.

А ако се провери цялата информация, получена и от станцията „Венера”, и от американските сонди Magellan и Pioneer Venus, то може да се открие странна закономерност – в едни и същи пластове на атмосферата има серен диоксид и сероводород. Тези газове встъпват в реакция, затова може да се видят отделно само ако някъде редовно не осъществява тяхното производство. Разбира се, глупаво е да се мисли, че на Венера има заводи, които ги произвеждат, но може да се предположи, че присъства някаква форма на живот на планетата.

Не е изключено животът на Венера да е от непознати микроорганизми. Именно бактериите са били първите жизнени форми на Земята.