Погребението на загиналите при пожара в Мюнхен Сашо Маринов и двете му дъщерички ще бъде утре, съобщиха техните близки. Днес телата им бяха докарани в затворени ковчези, за да могат роднини и приятели да се сбогуват с тях.

11%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0

Двете загинали момичета са посещавали немско училище

 

Припомняме, че трагедията за семейството се случи в нощта срещу втори ноември. При пожар, който е избухнал в жилищна сграда на ул. „Дахау щрасе“ загинаха Сашо Маринов от ромския квартал “Изток“ в Пазарджик и двете му деца. Огънят лумнал около един и половина посреднощ и твърде бързо обзел цялата сграда. Семейство Маринови обитавали таванския етаж и са загинали в съня си.

11%d0%b1%d0%b0%d1%89%d0%b0%d1%82%d0%b0

Сашо Маринов е работел в Мюнхен

 

Ден след като станало ясно какво се е случило, бащата на Сашо е отпътувал за Мюнхен, за да направи разпознаване на семейството. Синът му и снаха му нямат граждански брак и заради това се наложило той да гарантира за телата им. Не искам да говорим повече, не искам да ме снимате и да снимате къщата ми, разказа покрусеният човек. Той добави само, че децата са посещавали немско училище.

Според други жители на квартал „Изток“ загиналият дълго време е работил в Испания, но след кризата и настъпилата безработица там, преди 2-3 г. се преместил в Германия. В Мюнхен бил с цялото си семейство. В деня преди пожара, майката на момичетата се прибрала в България и това я спасило от сигурна смърт, разказват съседи.

Хората определят семейството като много трудолюбиво и предприемчиво, казват че им е много мъчно за това, което се е случило, но така е била волята на Аллах.

В избухналата в пламъци жилищна сграда са живеели над 100 човека. Много от тях са от Пазарджик, но освен тримата починали няма други пострадали от града. Бащата на Сашо Маринов не е бил допуснат да види сградата, където се е случило нещастието с неговия син и двете му внучки. Утре те ще бъдат положени в гробищният парк на Пазарджик по мюсюлмански обичай.