Премиерът на България Бойко Борисов поздрави успялата кандидат-президентска двойка и заяви, че ще подаде оставката на кабинета си.

Управляващата коалиция няма мнозинство, това показаха сегашните избори, заяви Борисов, не само реформи не могат да се направят, но и бюджетът не може да се приеме. При това положение няма как да имаме мнозинство в Парламента, ние ще депозираме оставката на този кабинет.

Някои ще кажат, че тласкаме страната към политическа криза, но вече има ново мнозинство, заради това нека си направят кабинет и да управляват през останалите две години, заяви Борисов. Ако им трябва кворум ние ще сме там и ще им го позволиме. Не сме сърдити, до сега сме се съобразявали с волята на народа и заради това поздравявам тези, които имаха повече гласове от нас.

Държава се управлява трудно, особено в тежка ситуация като сегашната. Новото мнознство, което явно се показа, може да управлява по-добре. Да ми се извинят тези, които са ме обвинявали в коалиция с ДПС, да ми се извинят за това, че ме обвиняваха в задкулисие. Категорично е участието на ДПС в този вот.

Това е демокрацията, ще подкрепяме политиките които считаме за правилните, ще направиме анализи на кметовете по страната и ще им потърсим много сериозна отговорност. Преди две години направихме компромис с Реформатирите, патриотичния блок и АБВ, но след Орешарски, знаете каква беше ситуацията. Ние ще подкрепяме това, което считаме за правилно, каза още Борисов.

Благодаря на г-н Кънев, който направи всичко възможно да разбие коалицията. Референдумът показа, че над 3.5 милиона хора желаят промяна. Свикването на Велико народно събрание е задължително, хората се чувстват неудовлетворени. Ако има и други желаещи ще участваме активно, както и за трите въпроса в Референдума. Считам, че субсидията от 1 лв. ще даде възможност на олигарсите да участват в изборите. Така както се оказа, че Радев са го спонсорирарил безработни хора, добави Борисов.