От утре започват Рождественските пости, което ни подсеща, че малко повече от месец ни дели от най-семейният празник – Коледа. Още сега можете да изберете подърк за вашите близки, той може да бъде и книга. Модерно е да се чете. Заради това ви предлагаме да разгледате топ 10 на книжарница „Хермес“ – Пазарджик за периода: 07.11.2016г.-12.11.2016г. Със сигурност има какво да изберете.

1) „Момичетата“ – Ема Клайн, изд. „Хермес“

Бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и „Сънди Таймс“, преведен на 34 езика. Прототип на Ръсел е серийният убиец Чарлз Менсън, отговорен за едни от най-кървавите престъпления в американската история.

На четиринайсет години Иви копнее да бъде забелязана. Тя е внучка на известна холивудска актриса, но не притежава нейния чар. Родителите й се развеждат и Иви остава при майка си и мечтае за приключения.

Всичко се променя, когато вижда момичетата. Несресаните коси, мръсните рокли и евтините им пръстени правят впечатление. Иви не може да откъсне поглед от едно от тях – Сюзън, което излъчва невъзмутимост и сила. Тя го последва и разбира, че момичетата живеят в комуна в ранчо извън града. Те боготворят харизматичния си водач Ръсел и са готови да изпълнят всяко негово желание. Той е създал нов вид общество, в което материалното няма никаква стойност. Младата и неопитна Иви отчаяно иска да бъде приета в него. Но дали може да има доверие на Ръсел, който страда от мания за величие?

Иви все повече се отдалечава от майка си и се привързва към Сюзън. Тя обаче е на път да извърши невъобразимо насилие, което ще бележи живота и на двете…
2) „Човекът в търсене на висш смисъл“ – Виктор Франкъл, изд. „Хермес“
3) „Домът, в който стените не помагат“-Меги Хигинс Кларк, изд“Бард“
4)“Размерът има значение“ – Александра Иванова, изд. „Милениум“
5)“Несъгласни думи“ – Димитър Бочев, изд. „Хермес“
6)“Бляскавият двор“ – Ришел Мийд, изд. „Сиела“
7)“Пътуването“-Ангел Ангелов, изд. „Хермес“
8)“Магнус Чейс и Боговете на Асгард“- Рик Риърдън, изд. „Егмонт“
9)“Краят на вечността“-Айзък Азимов, изд. „Пергамент“
10) „Бабо, разкажи ми спомен“ – Ивинела Самуилова, изд. „Хермес“