15%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b9

На 17 ноември, четвърък, в галерия „Роувър“ в Пазарджик от 19.00 ч. ще бъде открита съвместна изложба на известния варненски художник Николай
Русев и руската художничка Марина Варенцова- Русева.

Николай Русев е роден на 21 септември 1969 г. Завършва художествено училище в Сливен, а през 1995 г. – магистратура по графика и живопис в Руския държавен педагогически университет “А. И. Херцен” – Санкт Петербург.

Към момента има 11 самостоятелни изложби и над 30 съвместни изяви със съпругата си Марина Варенцова-Русева.

Николай Русев е участник и организатор в множество национални и международни пленери и художествени проекти в България, Европа и Америка. Твори в областите живопис, рисунка, графика и скулптура, като предпочита баталните композиции и творбите с религиозна насоченост. Негови произведения са притежание на много галерии и колекционери в страната и чужбина.

15%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b8%d0%bd%d1%8f

Марина Варенцова-Русева е родена в гр. Ленинград (сега Петербург). Завършва художествено училище във Велики Новгород и руския държавен педагогически университет „А.И. Херцен“ със специалност живопис.  Участник в над 100 самостоятелни и колективни събития и изложби в България, САЩ, Германия, Турция, Румъния, Унгария, Великобритания, Австрия, Испания, Хърватия, Сърбия, Франция и др.