Най-новата стихосбирка „Мелодията на живота” на Стоянка Въгларова едва побра във вторник вечерта, в салона на къщата-музей” Константин Величков” в Пазарджик, почитателите на поетесата и художничката.  Сред присъстващите бяха нейни близки, познати, приятели, бившите колеги от Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев”.

Авторката благодари на хората, благодарение на чиято помощ и съдействие последната й книга е достигнала до читателите. Таня Въгларова разказа как се е родило заглавието на стихосбирката, повлияно от нейна картина с нарисуван здрач и първо идеята й е била книгата да се казва „Мелодията на здрача”, но впоследствие е станала „Мелодията на живота”. В стихосбирката има стихове за любовта, мечтите, за самотата, за спомените, т.е. за всички неща от живота.

Избрах картината със залеза за корица, за да осъзнае читателят пълнотата на един човешки живот, който вече е към залеза, обясни г-жа Въгларова. Книгата е отпечатана със съдействието на община Пазарджик, а след представянето й от самата авторка по отделните цикли със стихове, Таня Въгларова получи поздравления и цветя от своите приятели и почитатели и раздаде десетки автографи.

 

Стоянка Въгларова е родена през 1942 г. в гр.Пазарджик. Завършва Държавния библиотекарски институт и работи тридесет години като библиотекар и библиограф в Научния институт по дървообработване, а след това в Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев”. Пътят й с книгите продължава и след пенсионирането й-в книжарница „Дом на книгата” и книжарница”Театъра”. В свободното си време пише стихове и рисува.