Велинградските хотелиери си поделиха средствата, които ще инвестират в новогодишна програма за гостите на курорта. Преглед на офертите сочи, че едни и същи изпълнители ще прескачат от хотел в хотел, в нощта срещу първи януари. Причината е, че родните звезди са на принципа, че „ден година храни“ и хонорарите им са непосилни само за едно заведение. Още повече, че хотелите с повечко звезди са подготвили отделни програми за всеки от празничните дни.

Сериозни хонорари ще приберат Борис Солтарийски и Надя Казакова от Шоуто на Слави, които ще водят програмата в новогодишната нощ на хотел „Олимп“ във Велинград. Там ще пее и примата на фолка Глория. Там ще танцува и формация „Елика“ от Пловдив. Цените за нощувка варират от 576 лв. до 1035 лв. на човек. Предплащането на 100% е задължително съобщиха от хотела.

Гранд хотел Велинград предлага различна програма за всеки от празничните дни от 29 декември до 1 януари. На 29 декември почитателите на класическата музика ще слушат квартет „5 те сезона“. На 30 -ти глас ще извива Нелина, а спектакълът в Новогодишната нощ ще бъде огласен от Силвия Кацарова, Цветелина и Ансамбъл „Българе“. Честта да пее на богатите на 1 януари се е паднала на Любо Киров.

В хотела по традиция Коледният и Новогодишният пакет варират от 2000 до 6000 лв. за двама, за четири дни.

В СПА – хотел Бор на 30.12. ще разчитат на  Стефан Диомов и квартет „5-те сезона“ и танцов клуб „Импулс“, DJ парти. В Новогодишната нощ за гостите ще пее Орлин Горанов и народният певец Янко Неделчев, DJ парти. За първи януари е предвидена отново вечеря с DJ парти. 

В СПА хотел Рич – на 31.12  предстои новогодишна празнична вечеря с участието на формация Елика от Пловдив с програма и оркестър Омар. Дядо Мраз ще изненада най-малките гости на хотела с пълна шейна с подаръци, отново за най-малките – фокусник-магьосник. На 01.01 от 12:00 ч. специално и само за гостите на хотела  – Софи Маринова и оркестър Омар. В същото време по националната телевизия ще тече традиционният новогодишен концерт на Виенската филхармония, но това пишем само за сведение на почитателите на класическата музика. През цялото време на Новогодишните празници посетителите ще имат възможност да слушат оркестър Омар със соло вокалисти – човекът глас Алекс Павароти и майсторът на гръцкото сиртаки Иван Салоники.

СПА хотел „Двореца“ известен като любим на гербера Цветан Цветанов все още не е обявил кой ще изненада гостите с изпълнението си в новогодишната нощ. Но като се има  предвид духовната близост между Цветанов и изпълнителят на „Горчиво вино“, сме готови да се обзаложим, че Веско Маринов ще бъде онлайн в нощта срещу 1 януари.