Съвместен концерт на Национален фолклорен Ансамбъл “ Филип Кутев“ и Представителен танцов състав „Чудесия“ предстои в четвъртък, съобщиха организаторите. Невероятният спектакъл ще видим на голямата сцена на ДКТ“Константин Величков“ от 18.30 ч. Билетите за събитието вече са в продажба, те са на цена от 8, 10 и 12 лв. взависимост от мястото в залата. Побързайте с покупката, тъй като интересът е много голям и можете да останете изненадани, ако оставите това за последния момент.

Намаление на цените на билетите има за фолклорни формации, читалища, организирани ученически и пенсионерски заявки, за фирми и за групи, както и за желаещи да дойдат на концерта от други населени места. Организатор и безплатна доставка на билети до офиси на Еконт Експрес : Николай Падалски ( 0879 988 085, имейл padalski@abv.bg)

Националният ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“ е създаден през 1951 година. Още от самото начало той е сформиран като професионален състав. Първите скромни, но талантливи млади певци, танцьори и музиканти са постъпили в ансамбъла след сериозен подбор на специално проведения национален конкурс. Наред със своя артистичен талант те носят и несметното фолклорно богатство на своите родни места. Всичко останало като теория, организация и т.н. се добавя от Ансамбъла и благодарение на това, той се превръща в една престижна школа за сценично фолклорно изкуство, каквато е и до сега.

Основател и главен художествен ръководител на ансамбъла от неговото основаване е големият български композитор Филип Кутев ( 1903 – 1982 ), един от най-добрите познавачи на българската народна музика. Танцовата група се е ръководила от народната артистка – хореограф Маргарита Дикова, работила дълги години в областта на българските народни танци. За диригент е бил привлечен Иван Кавалджиев, за филолог – фолклорист – Мария Кутева.