Петима са пострадали при пътно-транспотни произшествия станали вчера, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР – Пазарджик.

Първата катастрофа е регистрирана сутринта на пътя между селата Драгор  и Динката.44-годишният Д.М. от София блъснал с «Фолксваген»-а си пакрирания в близост до банкета лек автомобил «Ауди». Така в резултат на сблъсъка пострадала намиращата се извън паркиралото возило С.Т.- 69г. от Пазарджик. Жената е транспортирана от екип на «Спешна помощ» в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и наранявания,      но без опасност за живота. Алкохолната проба и на двамата водачи е отрицателна.

Втория случай станал снощи около 19.00ч. на пътя между селата Мало Конаре и Пищигово. Служители на сектор «Пътна полиция» получили сигнал за обърнат по таван лек автомобил «Опел». Полицаите установили, че във возилото са пътували няколко човека, които са настанени в МБАЛ-Пазарджик. В лечебното заведение били закарани 25-годишната З.М. от стрелчанското село Смилец, както и три непълнолетни момчета на възраст между 12 и 16 години от село Мало Конаре. Най-тежко е състоянието на 12-годишното момче, което с множество фрактури, наранявания, черепно-мозъчна травма и е с опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед, установява се кой  е управлявал катастрофиралия автомобил. На всички е взета кръвна проба са лабораторен анализ.