Ана Гройс, PZdnes.com

Мажоретките от ПМГ “ Константин Величков“ в Пазарджик ще вземат участие в 19-тия международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“. Форумът ще се проведе в Банско, в дните от 30 ноември до 4 декември, когато ще е и гала концертът и награждаването на призьорите. По време на петте фестивални дни над 2 000 деца ще представят своите таланти в театралното, танцовото и певческо изкуство.

29%d0%bc%d0%b0%d0%b61

 

Освен представянията на участниците организаторите са предвидили още лекции, представления, мастър класове и още различни прояви. Пазарджишките 23 момичета ще участват със свои изпълнения в три възрастови групи в два стила – мажоретни танци и танцово шоу, разказа за PZdnes главният художествен ръководител на „Мега“ Пепи Маргинова.

За представянето им тя е подготвила общо 12 танца. Талисманите на групата на мажоретките от ПМГ в Пазарджик са две петгодишни танцьорки, които обират овациите и на публиката и на журито, допълни още треньорката на отбора. Момичетата от математическата гимназия танцуват в рамките на проекта „ТВОЯТ ЧАС“ на образователното министерство, който е продължение на програма „УСПЕХ“.