Втори опит да влезе в книгата на „Гинес“ ще направи тази неделя фризьорката Ваня Иванова. Първоначалната ѝидея беше събитието да се състои на 23 април, но тъй като това бе и Великденската седмица, много от пъървоначално записалите се участнички отказаха присъствието си в Пазарджик.

Ентусиастки от цялата страна тогава подкрепиха идеята на Ваня, припомняме, че амбициозната дама е решила да подобри рекорд на руска коафьорка, която през 2002 г. е успяла да направи прически на 319 жени в рамките на 12 часа.

Ваня има увереността, че ще успее да се справи с 320 прически за по-кратко време. Сега организацията е доста по-добра, а Ваня има щаб от помагачки. Очаква се, че на 4 декември ще присъстват всички жени заявили участие. Утре и в петък в салона на коафьорката ще се състоят репетиции, всички желаещи с къдрави коси могат да отидат, за да научат как трябва да направят подготовка за неделя.

Списък от 304 дами фигурира в салона, те са потвърдили участието си, а фризьорката е спокойна, защото е получила разрешение от „Гинес“ в случай,че не се съберат всички дали думата си, може да разваля прическите и да ги прави наново. Тя смята да се вмести в рамките на осем часа и по този начин да подобри рекорда на рускинята.