Поредната наркооранжерия е неутрализирана от служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Акцията е извършена съвместно с колегите им от сектор „Криминална полиция” при полицейското управление в областния град. Съвместните екипи атакували къща намираща се в пазарджишкото село Алеко Константиново.

04%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%85%d1%83%d0%b0%d0%bd%d0%b0

 

Постройката била обитавана и използвана от пазарджиклията М.В.- 25г. В едноетажна постройка в имота била ситуирана наркооранжерия, оборудвана с необходимите за целта осветление, системи на контрол над влажността и температурата, препарати подпомагащи развитието на марихуаната, електронна везна. Били открити общо 80 растения насадени в пластмасови саксии.

04%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%bf1

 

Общото тегло на листната им маса и съцветията е 4.6 килограма. Полицаите открили и готова за продажба изсушена марихуана в маса малко над 700 грама. М.В. е задържан в ареста, а полицейската акция е преминала под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град. В рамките на тази седмица това е втора оранжерия за производство на марихуана открита и неутрализирана от пазарджишките криминалисти. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

04%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%bf2