Коафьорката Ваня Иванова, която миналата неделя постави рекорд за книгата на Гинес днес бе гост в „Преди обед“ по БТВ.

Още докато работех в салона си в Ивайло, аз четях много модни списания свързани със стайлинга на косата и там прочетох за рускинята  Ана Михайлова, която е успяла да постигне рекорда на Гинес, като моделирала прически на 320 човека, за 12 часа. И още тогава казах искам аз да бутна рекорда. Искам да бъда аз този фризьор, който ще бутне рекорда на тази рускиня. – разказа Ваня.

Шест години по-късно това стана реалност. Шест месца продължи подготовката ми да направя това, допълва блондинката. Самите клиенти ме гърчеха, всеки гонеше някакви срещи и някаква работа, и тази бързина се роди чрез тях. – бе отговорът на въпроса на Сашо Кадиев как е постигнала такава скорост на работа.

Аз четох много за тази рускиня, но се оказа, че такъв рекорд няма. Нейният сайт не показва такова събитие. Няма никакъв рекорд. Това го потвърдиха после и от Гинес. Аз съм първата в света, която ще бъде записана в тази категория.

От Гинес имали много жестоки правила – 25 см. мининум трябвало да бъде косата на жените модели. Това давало допълнителни затруднения, тъй като Ваня осъзнала, че не може да събере на едно и също място толкова много жени с тази дължина на косата. Така и позволили да разваля прическите.

За сметка на това тя се справила за 7.48 часа с 330 прически. От 15 години съм фризьор. Имам 24 почивни дни за девет години, при 12 часов работен ден. Мечтая да си купя собствено жилище, за да спра да плащам наеми. Дъщеря ми е много отговорно дете. Тя е на 14 години, Габриела учи в Икономиката. Сама се справя, не сме я пращали на уроци.

Във вторник се почувствах зле, постъпих в болница и много бързо се възстанових. Мислила съм да отида в София, аз съм креативна личност и Пазарджик вече ме задушава, каза Ваня Иванова.

Рекордът ѝ ще бъде потвърден след два месеца.