Ана Гройс, PZdnes.com

Възпитаници на пазарджишкото училище с изучаване на изкуства – СУ „ Георги Брегов“ се подготвят за благотворителен концерт. Благородната инициатива е в подкрепа на малката Ивана Лазарова. Момиченцето, което е на две годинки и четири месеца страда от бъбречна недостатъчност. Събраните средства от концерта ще бъдат предоставени за лечението на детето. Коледният благотворителен концерт  започва в 18:00 часа в петък, в концертната зала „Маестро Георги Атанасов“.

Подготвени са общо 16 хорови и индивидуални изпълнения на български народни песни, класически и инструментални пиеси. Съпътстваща инициатива е изложба, която ще бъде подредена във фоайето на залата. Експозицията ще бъде от картини, рисувани от възпитаници на художествените паралелки в учебното заведение, които ще бъдат разиграни на търг.

Средствата от продажбите също ще бъдат предоставени на семейството на двегодишното дете. Поканите за концерта са по два лева. Незначителна сума, с която можете да направите най-жадувания коледен подарък за едно семейство