Със свое решение правителството в оставка отпуска 1.5 милиона лева на Община Септември. Средствата ще се използват за реконструкция на Главната улица в частта й от парка до центъра и за финансиране на изготвените вече проекти за 23 детски площадки в населените места на Септемврийско. Добрата новина зарадва истински кметът на Общината Марин Рачев, който през последните месеци не спести време и усилия за привличане на допълнително финансиране от страна на държавата.

„Благодаря персонално на премиера и финансовия министър. Благодаря най вече на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се нагърби лично да запознае министър-председателя, както и Владислав Горанов с фактическото положение на септемврийските улици. Когато той дойде в Септември преди месец и половина, аз нарочно прекарах кортежа да мине през Главната, а не по околовръсното, за да види в какво състояние е основната ни пътна артерия, за която през годините назад са отпускани средства на моите предшественици, но срещу това са правени само козметични ремонти. Тогава го уверих, че ако застане зад нас ние няма да го разочароваме и ако трябва ще изкопаем до основни Главната, но ще я направим в съвременен вид. Искам да благодаря и на всички хора, които тогава дойдеха в Младежкия дом (беше понеделник в 9 часа-работен ден), демонстрирайки пред г-н Цветанов доверието си в нашия екип. Това беше показателно за него.

Тогава зам.-председателят на ГЕРБ пое ангажимент да запознае лично премира и финансовия министър за да се отзоват на нашия апел за помощ. Ето, че малко повече от месец след неговото посещение, добрите нови за нашата Община са налице. Именно затова говорих във всичките си срещи с хората по населени места колко е важно да знаем къде стоим. И мога да Ви кажа, че ако не се беше стигнало до оставки и тази политическа нестабилност, това е най-малкото, което можеше да се случи. На фона на нищото обаче е едно добро начало.

През 2016-та говорех за проекти. За следващата 2017-та очаквам реализацията им. Изцяло ще разчитам на Цветан Цветанов и в бъдеще. Знам, че в негово лице ще намеря, както до сега разбиране и подкрепа, когато това се налага за да може нещата в крайна сметка да стигат до хората и да се подобрява тяхната социална и физическа среда за живот.

Не веднъж съм казвал, че изпитвам благородна завист към Панагюрище – град от нашата черга, но променил тотално своят облик през последните няколко години, именно заради отличното взаимодействие между местната власт и централната, основно в лицето на най-голямата управляваща партия.
По отношение на Септември сега съм спокоен, че спекулациите, които се насаждат за празни от съдържание проекти, с които се цели да се манипулира общественото мнение, ще лъснат колко са безпочвени.

Първо от показателните неща ще е Главната улица, която ще бъде коренно променена. Надявам се на пролет да се одобрят и проектите по „ПРСР 2014-2020“ за останалата част от нея. Имам в предвид трасето от парка до хлебозавода, както и за всички други улици и проекти по селата, които вече минаха на предварително одобрение за да се случват и усещат нещата на всякъде в общината”, коментира кметът на Септември Марин Рачев.