Съботният ден ще бъде подарен на Хари Потър, появата му на площада пред ДКТ „Константин Величков“ е част от програмата на „Коледен Пазарджик“. Независимо от изцяло зимните температури, любимият на децата и тийнейджърите литературен герой, от романите на Джей Кей Роулинг, ще бъде на площада, за да се срещне със своите почитатели.

Те могат да дойдат маскирани като Хари или просто да се снимат с него, да поиграят куидич или да направят няколко магии за разнообразие. Началният час на събитието е 11, а синоптиците ни обещават слънчицето да бъде на наша страна.

Знаете ли, че

Увеселителен парк, вдъхновен от света на Хари Потър, отвори врати на 8 юли 2014 г. във Флорида. Diagon Alley at the Wizarding World of Harry Potter (Диагон-али в магьосническия свят на Хари Потър) предлага на феновете на филмовата и книжна поредица различни забавления и съоръжения.

Предоставените снимки за медиите показват голяма прилика с някои от запомнящите се сцени от филмите за малкия магьосник. Със сигурност място в парка намират банката Гринготс и огнедишащия дракон Айрънбели. Посетителите на парка могат да влизат в банката, да се разхождат из мраморното лоби и да видят как се трудят гоблините.

По многобройните коридори и галерии в подземието хлапетата срещнат Хари, Рон и Хармаяни, докато се опитват да избягат от гнева на злодеите Волдемор и Белатрикс. Гневът им е почти истински заради 3D ефектите. Създателите на парка споделят, че Джей Кей Роулинг – авторката на Хари Потър, лично е одобрила всички детайли, свързани с дизайна на съоръженията.