След продължително разследаване криминалисти на ОДМВР-Разград установиха извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В момента той излежава ефективна присъда за друго престъпление, осъществено на територията на гр. Русе

24-годишен мъж от село Желязковец е привлечен като обвиняем за извършено убийство. Той е установен и задържан  след продължили година и половина оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на криминалисти от ОДМВР-Разград, под ръководството на  Окръжната прокуратура. Разследването започнало на 18.07.2015 г., когато в РУ-Исперих е получен сигнал за изчезнала 21-годишна жителка на село Желязковец. Предприетите веднага издирвателни действия не дали резултат, но през март т.г., в гориста местност близо до селото,  било открито безжизненото й тяло. След извършения оглед и предприети оперативни действия разследващите влезли в дирите на Т.Т. /24г./ – от същото село, криминално проявен и осъждан. Документирането на извършеното престъпление продължава под прякото ръководство на прокуратурата.
На този етап криминалистите са изяснили, че през 2015 г. той е извършил грабеж с опит за убийство на жена в Русе. На 26.03.т.г., след събрани веществени доказателства и свидетелски показания, Т.Т. е задържан и към момента излежава ефективна присъда – 6 години лишаване от свобода.