Приходите от детските произведения ще бъдат дарени за пострадалите в Хитрино

18%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8

В залата на Общинския съвет в Септември беше подредена традиционната Коледна благотворителна изложба – базар на детски рисунки, картички, сувенири и сурвачки. Тя се организира ежегодно от Община Септември и ЦПЛР-Детски комплекс в навечерието на най-светлите дни в годината – Коледните и Новогодишните празници.
Изложбата има за цел да стимулира и популяризира детското творчество, а средствата от разпродажбата ще бъдат предадени за подкрепа на пострадалите хора от с. Хитрино.
Стотици деца и ученици на възраст от 5 до 18 години от община Септември изготвят красиви, пъстри и оригинални творби за участие в базара. Експонираните детски творби са класирани индивидуално в направленията – рисунки, картички, сувенири и сурвачки, а за отлично представяне са определени и много колективни награди.
Изложбата беше открита, в препълнената с гости зала от зам.-кметът Даниела Малешкова, която изключително сърдечно поздрави децата, техните учители и родители за участието в изложбата и им пожела още по-големи творчески успехи през Новата година. Авторите на най-красивите и оригинални произведения пък бяха поощрени с над 80 индивидуални и колективни грамоти за отлично представяне и предметни награди.
Художествен поздрав към присъстващите отправиха деца от клуб „Краезнание“ с ръководител Антоанета Василева, Театрална школа с ръководител Мария Елинчева и Вокално-инструментална група с ръководител Димитър Димитров при ЦПЛР – Детски комплекс гр. Септември.
Жителите и гостите на общинския център могат да разгледат тази прекрасна изложба, заредена с много коледно настроение и ако харесат сурвачка, картичка или сувенир да си ги закупят, за да подпомогнем всички заедно бедстващите хора от село Хитрино.