18%d0%ba%d1%8a%d1%89%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0

Злосторници са разбили катинара на къщичка от Коледния базар в Панагюрище и след като проникнали в нея, се почерпили с коледни сладки и шампанско. Полицията извършва извършителите, които не са били забелязани от никого, а най-вероятно покушението е било извършено в малките часове на студената неделна нощ.

Коледният базар в средногорския град се провежда за първи път и отвори врати на 10 декември. В къщичките са предлагани различни видове коледни декорации, играчки, ръчно изработени изделия, греяно вино, сладкарски изделия. Базарът отваря врати ежедневно от 11:00 до 19:00 часа, събота и неделя – от 10:00 до 15:00 часа.

На 24 и 26 декември от 10:00 часа, професионалния фотограф Людмила Пашова ще „запечата“ в незабравими снимки усмивките и коледното настроение на всички желаещи на площада.

Допълнително периодично ще развеселяват срещи с аниматори – участници в клубовете „Млади възрожденци“ и „Етнография“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище, които ще организират забавни игри с изненади за деца в съботите и неделите, и на 26 декември от 10:30 часа.

За всички панагюрски деца специална пощенска кутия, намираща се пред една от къщичките, ще очаква писмата с желания до Дядо Коледа.