Стоян Спасов от Бъта е тазгодишният победител в тв-формата „Фермата“. Той се яви на финал с още трима от участниците, но бе подкрепен от зрителския вот и това му осигури първенството. По време на цялото предаване, което стартира на 11 септември, той бе безспорният фаворит на почитателите на предаването. Получи 51% от гласуването на зрителите и с общ резултат от 71 точки е безспорният победител. Втори се класира Серафим. В чест на победата си Стоян обеща събор на селото си догодина на Илинден – 20 юли.

Стоян Спасов получи от организаторите чек от сто хиляди лева.

С най-слаб резултат тази вечер бе Галина с осем точки от зрителското гласуване и общ резултат от 15 точки, на трета позиция се класира Силвия, тя получи десет процента от зрителския вот и общ резултат от 35 точки.

Стоян Спасов е потомък на бунтовнически род. Прадядо му е апостол на село Бъта от времето на Априлското въстание. Друг негов родственик е участник от Балканската война. Стоян прави кукерски маски, плете шишета, майстори лъжици и копанки, гледа пчели. Има  и зала за тренировки.

В дома на Стоян българският дух е жив, той учи децата си да спазват традициите и да обичат род и държава. На 18 г. претърпява злополука, отрязва си трите пръста на лявата ръка, но това не го спира да тренира и работи. Пет дни след като му махат конците, започва да се набира. „Истинският българин никога не се предава”, казва той.

„Влизам във „Фермата”, за да докажа, че моите деди не са умрели напразно, за да мързелуваме по пътищата и да чакаме някой да ни почерпи по едно кафе. Ако се захванем с дружни усилия и работим, България ще пребъде”, призна в началото той, а днес си тръгва с напълно заслужена победа.