Тазгодишните носители на наградата „Сладкопойна чучулига са Иван Дойкин, Костадин Низамов и семейство Иван и Ваня Александрови. Те получиха своите призове на специална церемония, която се състоя на Голямата сцена в ДКТ „Константин Величков“ в Пазарджик.

20%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0320%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b020%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b02

Иван Дойкин заслужи своята статуетка с неуморния си труд в Симфоничния оркестър на Пазарджик, Костадин Низамов е хореограф в ансамбъл „Пазарджик“, а сем. Александрови са ръководители на клуба за спортни танци „Импулс“ в областния град.

Наградите са напълно аслужени, защото зад всяка от тях стоят много усилия и честен труд, в най-трудното поприще – това на културата. Там резултатите идват бавно и макар да са лесно забележими, зад тях са застанали часове усърни репетиции, много емоции и най-вече старание.

За 15-та поредна година неправителствената организация „Общество за музика и танц в пазарджишка област” номинира изтъкнати творци и художествени колективи от Пазарджик и региона за високи художествени постижения и принос в изкуството и културата.

Престижната награда „Сладкопойна чучулига” бе връчена облатния управител Гинче Караминова и шефката на отдел „Образование и култура“ – Гергана Табакова. Паричният еквивалент на наградите се осигурява от Община Пазарджик.

Сред носителите на приза, които са над 50, са Александър Арнаудов, Филка Хамалска, Иван Кочев,  ансамблите за автентичен фолклор от Дорково, Костандово, Бъта, Елшица, Левски, Оборище, представителните танцови състави „Елица”, „Чудесия”, „Чавдар” и др.

Името на наградата е по идея на нашия съгражданин Григор Куманов.