Общинския съвет в Септември прие на последното си за годината редовно заседание актуализация на бюджета на Общината. Проекто-решението получи широка подкрепа – 17 от присъстващите в залата общо 19 общински съветници гласуваха със „За”. Въздържаха се само представителите на „Коалиция Загорово” Георги Вергиев и Иво Крушаров. По същия начин мина и гласуването по точката за актуализацията на разчета за капиталовите разходи през 2016-та. С друго свое решение старейшините дадоха право на администрацията да заведе в активите на Общината две МПС-та – новият училищен автобус за школото в Карабунар, който дойде по линия на МОН и линейката за МЦ – Септември, която е дарение от италианската фондация Casa Serena Onlus(Brembate di Sopra, Bergamo), с изключителното съдействие на работещата в Италия наша съгражданка Веска Костова. 

22%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b81

По искане на кмета, съветниците дадоха и разрешение за изработване на ПУП(подробен устройствен план) за трасе на водопровод за минерална вода от Варвара до Септември, както и за реконструкция на участък в землището на Варвара при плажа и при банята – 315 метра(ф 300мм), от където ще бъде захранен и бъдещия водопровод за Септември.

22%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b82
На заседанието стана още ясно, че Общината е успяла в експресни срокове да изработи и входира проект за реконструкция на минералния водопровод с дължина 900 метра(ф 200) във Ветрен дол за захранване с минерална вода на детската градина, училището и един парцел за бъдещ минерален общински плаж. Това съобщи Директорът на Строителният отдел в Общината инж. Явор Митев, който беше докладчик по точката. Преди сесията пък представители на администрацията и общински съветници закупиха с благотворителна цел сладки, направени от ученици на септемврийското СУ „Христо Ботев”.