„Утре ще стана рано и преди да почна да надписвам книги, ще отида до близкия Лидъл за охладена пуйка. Зеле съм си сложил, пуйка ще си купя, губи ми се само какво? Както знаете, доктор Филипов се е социализирал в пазарджишките села.

Доколкото е възможно, де… Там трудно можеш да се социализираш изцяло. А там в тенджерата с пуйката задължително се слага кървавица. Истинска пазарджишка кървавица. Ето това ще ми липсва в коледната пуйка. Затова предлагам на приятеите от Пазарджик сделка – готов съм да си я платя (предлагам 14 лв. за кило истинска кървавица!), може и бартер – книга за кървавица.

Дано не ви разочаровах с този пост. Ние наистина сме духовен човек, винаги туряме книгата на първо място. Но понякога и на нас ни се прияжда пазарджишка кървавица. Извинете.“ – това е благовестието, което е публикувал на 20 декември във фейсбук профила си любимецът на всички разумни хора д-р Тони Филипов.

Досега никой не е го е израдвал с кървавица, тъй че желаещи ако има, да действат. Бартерът си струва, защото няма нищо по-приятно от това да се заливаш от смях, докато четеш коментарите на доктора, който впрочем е наш земляк.

Д-р Тони Филипов е псевдоним на журналиста Стойко Тонев, преподавател по социология в Софийския университет, бивш главен редактор на в. “Новинар”, зам.-главен на “Монитор”, първи зам.-главен на “Експрес”. В момента той е автор на рубриката „Из дневниците на един луд“, която списва в сайта „Редута“