23%d1%82%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0

Около 500 картички, рисунки и сурвачки изработени от деца и ученици на възраст от 7 до 18 години, се включиха в общинския конкурс „Направи добро за Коледа“. Конкурсът се провежда по традиция в навечерието на светлия празник и се организира от Община Пазарджик и Общински детски комплекс.

Участниците бяха разделени в три възрастови групи, а използваната техника бе най- разнообразна. Това от своя страна значително затрудни журито при определяне на призовите места.

„Изборът на победители в конкурса е много труден, тъй като всички картички и рисунки са много красиви и носят великолепните послания на своите автори“, заяви Емилия Спасова- директор на Общински детски комплекс – Пазарджик и член на журито.

Официалното награждаване на победителите в конкурса беше на 22 декември /четвъртък/ от 14:00 часа във фоайето на зала „Маестро Г. Атанасов“, където са изложени всички творби. Господин  Тодор Попов, кмет на община Пазарджик поздрави победителите в конкурса „Направи добро за коледа“ като пожела на талантливите художници и техните семейства здраве и весели празници.  Всички класирани от първо до трето място получиха  медали и дипломи от г-жа Гергана Табакова, директор на дирекция „Образование и култура“ в Община Пазарджик.