Скъпи съграждани и жители на Община Септември,

В навечерието на Рождество Христово и пред прага на Новата година бих искал да пожелая на Вас и семействата Ви радост и топлина в уюта на празничните дни.
От 190 години насам от Пазарджишка духовна околия, в която е и септемврийска община, не беше избиран владика. Ето, че това е факт от последните дни, който всички православни християни трябва да приемат като Божия благодат към нашата енория. Фактът, че вече ще си имаме молитвен застъпник в лицето на дядо Яков, който е с равноангелски чин ме окриля и изпълва с надежда за предстоящите години. Крайно време е общината ни да се съживи и да излезе от катарзиса, до който беше доведена.
2016-та беше важна от чисто стратегически характер. През нея изработихме и входирахме за разглеждане множество проекти.
Новата 2017 г. ще бъде още по-важна за нашата Община, защото ни предстои да защитим и реализираме, дай Боже, колкото се може повече от тези проекти. Тяхното изпълнение ще има положителни последици в две основни посоки. От една страна ще донесе така дълго чаканата от всички нас промяна на физическата и социална среда в населените места от Общината. В същото време посредством проектите ще се създаде трудова заетост за местното население. Чрез нея пък ще се подобри качеството на живот в нашата Община. Трябва да продължим да работим всеотдайно, за да дадем шанс на младите хора да се върнат обратно при нас и да намерят реализация в родния си град или село. Да раждат и възпитават децата си тук.
Нека на Бъдни вечер да отворим сърцата си за вярата, любовта и съзиданието!
Тогава и Господ ще ни закриля.
Да си припомним, че Иисус е дошъл на земята именно заради любовта и прошката. И нека обичаме по-малко себе си и повече останалите.
Нека 2017-та година бъде за всички нас по-мъдра, по-добра, по-успешна!
Желая от сърце здраве, късмет и благополучие за всички!
Бъдете здрави и щастливи!

Марин Рачев, кмет на Община Септември