Отборът на Брацигово спечели за първи път в историята си коледния национален турнир по футбол, който завърши тази вечер в спортна зала „Васил Левски”.

Рекордните 39 отбора се включиха в 17-то издание на проявата, а до финала след 58 изиграни мача достигнаха тимовете на Брацигово и Хулиганите от Пловдив.

В решителната за първото място среща двата отбора се дебнеха почти до последно. 3 минути преди края на редовното време Борис Благоев – Фиго открадна топката от вратаря на Хулиганите Росен Андонов и безпроблемно я изпрати в опразнената от бившия страж на Ботев(Пд) врата за 1-0. Мачът можеше да отиде и в рулетката на дузпите, след като секунди преди неговия край зверски шут на Георги Петров срещна сглобката на брациговската врата. В крайна сметка момчетата на Борис Благоев устискаха минималния си аванс и грабнаха купата „Пазарджик’2016”.

За Хулиганите пък продължи 5 годишното проклятие. Те спечелиха турнира още при първото си участие под името Плазма през 2011-та, но от тогава все се разминаваха с крайната победа.

В малкия финал миналогодишните победители от Форест надиграха с 3-2 Левски(Паталеница). Георги Ангов и Иван Хамалски бяха точни за паталенчани, а за Форест с 2 гола се отчете Цветан Петракиев, веднъж вкара и Спас Милушев.

Победителите в крайното тимове класиране бяха наградени с купи и парични премии, а най-добрите в личната надпревара си тръгнаха със спортна екипировка и козметика.

Валери Шуманов от Брацигово взе приза най-добър вратар.

Иван Атанасов от Хулиганите беше отличен за най-добър защитник. Наградата за най-добър полузащитник пък отиде при Спас Милушев, който с отбелязаните 8 попадения стана и голмайстор на турнира. Вкаралият „златен гол” за Брацигово на финала Борис Благоев беше отличен от организаторите за най-добър нападател. Тодор Тимонов от Хулиганите стана най-полезен играч в комплексен план. 13 годишния Стилиян Тисовски взе награда за най-млад участник, а Зико от състава на квартал „Изток” прибра наградата за най-възрастен състезател в турнира.

Организаторите на 17-тия национален коледен турнир по футзал изказват благодарностите си към ръководството на Община Пазарджик за финансовото, организационно и логистично съдействие при провеждане на състезанието.