Кметът на Община Септември Марин Рачев кани на 31-ви декември всички жители и гости на площад „Фонтани” за посрещане на новата 2017-та година. Много музика, греяно вино и мезета ще има за всички, дошли да се веселят на площада. DJ Ники Джи ще се погрижи за доброто настроение на присъстващите. Точно в 00.00 часа кметът на Община Септември Марин Рачев ще поздрави жителите и гостите на града с настъпването на 2017-та година и ще вдигне празнична наздравица, с хората дошли да се веселят на площада. По традиция настъпването на Новата година ще бъде съпроводено и с огньове и празнични илюминации.

Междувременно стана ясно, че кметът на Общината Марин Рачев е дарил 1000 лева лични средства за благотворителната кауза на ФТА „Загоровче“ – „ДА РАЗКАЖЕМ ЗА ДОБРОТО“. Като част от нея беше благотворителния концерт, който се състоя вечерта на 26-ти декември на сцената на Младежки дом – Септември.
Волята на дарителя е половината от сумата да отиде за осигуряване на хранителни продукти за хора в неравностойно положение, а другата за подпомагане предстоящото пътуване на децата от ансамбъла до Москва. От инициативата на танцьорите са събрани още 1000 лева. С половината от тях са закупени продукти за 30 човека, а останалите са прибавени към фонда за Москва.