На 16-тия ден, след като изпрати строителна механизация в помощ на бедстващото Хитрино, кметът на Общината Марин Рачев придружаван от председателят на Общинския съвет Лазар Влайков замина за шуменското село да види как неговите хора се справят с поставените задачи.

„Целият кметски екип ни посрещна повече от братски, приемайки много топло и сърдечно нетрадиционния подарък, който им носехме. Аз подарих на кметът Нуридин Исмаил един хляб в символ на това, че никой не е по-голям от хляба, а Лазар Влайков занесе бутилка червено вино като символ на винарския регион, от който е родом – село Виноградец. Машините ще останат там до края на следващата седмица, когато се очаква да дойде основната помощ от държавата, с която лично премиерът в оставка Бойко Борисов се е ангажирал.

Това ми сподели колегата Исмаил, допълвайки, че Борисов му е казал да му звъни директно на него за каквото и да е. Г-н Исмаил ми благодари за това, че без да му се обаждам и без да се познаваме съм му изпратил точно това, от което има най – голяма нужда след инцидента, а именно тази механизация, чрез която са разчистили всичките руйни от трагедията. Така, че след седмица като дойдат строителните бригади направо да започнат с изграждането на разрушените къщи”, сподели след завръщането си от визитата в Хитрино септемврийският кмет Марин Рачев.