В дните преди празниците на народа нещо му става, писа ни наша читателка. Паркират където им падне, като това важи и за автобусите. Живея в новата кооперация срещу Автогарата и ежедневно съм свидетел на това, как автобусите паркират в зелените площи зад паметника на 27 Чепински полк. От дъното на душата си съм възмутена, защото ако това продължава, в скоро време от тревата няма да остане нищо, а другото любимо място за паркиране е тротоара до затревените площи. Вече няколко пъти звъня и в Автогарата и в КАТ, за за обърнат внимание. От КАТ ме успокоиха, че ще вземат мерки, но автобусът все още си е пред нас. Специално съм го снимала, за да го видите. От Автогарата ми отговориха, че те нямат право да санкционират неправилно паркиралите. Това е в прерогативите на КАТ.

Знам, че на някой ще му се стори дребнаво, знам, че друг ще махне с ръка и ще каже – голяма работа, само паркирането ни е проблемът! Но, хора, повярвайте, ако никой нищо не иска да промени и да променя, значи никога нищо добро няма да се случи в България. Тази градинка не е моя, но е и моя, от мен зависи да бъде чиста и да изглежда добре. Също и от съседите, също и от останалите, които през пролетта ще дойдат да се разходят или да поседнат на пейката…

Срамувам се, че това се случва в моя роден и все по-красив град. Живея в момента в Лондон, тъй като работя там. Имам апартамента от скоро и просто не мога да повярвам, че положението в България не върви напред. Ако това стане в която и да е друга европейска държава, този водач ще бъде санкциониран незабавно и то така, че няма да помисли за повторно нарушение. Надявам се, че все пак чрез медиите ще стигна до КАТ. Надявам се, че ще вземат мерки.

Пожелавам на всички успешна Нова година!

Радислава Николова, Пазарджик