20%d0%b9%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0

Йорданка Игнатова, астролог

Всяка година се управлява от дадена планета в слънчевата система и определен зодикален знак. Новата 2017 година е под управлението на Слънцето и зодиакалният знак Овен. И в двата случая се предвещава едно ново начало, както в световен, така в държавен и личностен аспект. Каквото посеем през тази година, такива ще бъдат следващите 9, докато отново не бъдем под господството на Слънцето и знака Овен, който е първият зодиакален кардинален знак и се свързва с пролетното равноденствие.

Слънцето управлява знака Лъв, но е много добре поставено в знака Овен, астрологично екзалтира. Графически Слънцето е изобразено чрез кръг – символ на безкрайността и волята. В мунданната астология Слънцето ни дава информация за авторитета и властта. То представя основния характер на държавата или на нацията. То характеризира тези, чиято власт е по същество неограничена – на царе, императори, диктатори, президенти, висши ръководители.

На световно ниво много от проблемите ще се разрешават от позицията на властимащите и най-вече страни под управлението на Слънцето и зодиакалните знаци Лъв и Овен. Знаем, че началото на ЕС е поставено от няколко държави на 25-ти Март 1957 година. А тази дата е под управлението на зодиакалният знак Овен, където Слънцето екзалтира, но и основните държави тогава са били под управлението на знаците Овен и Лъв /Германия, Италия, Франция, Белгия/ ЕС ще бъде водещ за разрешаването на конфликтите и войната в Сирия, а от там и миграцията на чужденци от Пакистан и Авганистан / които също са подвластни на годината /. Ще има нови законови изисквания към мигрантите.

Знакът Овен винаги се свързва с първи дом или първият зодиакален знак, който в мунданната астрология е народа, здравеопазването или здравето на народа, икономическите възможности на населението, военната индустрия. А пети дом, който се управлява от Слънцето се свързва с морала, спекулациите, културата, образованието, изкуствата, спорта, дипомацията, върховната власт, раждаемостта, всички места за развлечение и отдих. Ето къде ще бъдат насочени усилията – живота и здравето на хората, тяхната икономическа осигуреност, образование, култура, раждаемост, развлечения,морал. По-голям надзор над военната индустрия и притежателите на оръжие, разрешаване на конфиктите по дипломатичен път. Но от друга страна всяка държава ще се бори за запазване на своите граници и суверенитет.

От тук и възможности за разногласия между отделни държави и политиката на ЕС и по-специално на Германия. През годината на Слънцето ще се проявят нови лидери, които да поставят едно ново начало в световен мащаб. Ще бъдем свидетели на изявени политици, изявени музиканти,певци, артисти и нови насоки във филмовото и театрално изкуство.

И през 2017 г планетата Уран ще продължи да транзитира през знака на Овена, като изпълва с енергия и амбиция хората в борбата си за независимост, способност да се справят с трудностите от всякакъв характер, негудование срещу ограниченията и потъпкване на правата им. В годината на Слънцето Азът е силно изявен във всеки / неговото достойнство, права, свобода и възможности за живот /.

За България използвам картата на българската етнос, съгласно извършената ректификация на Московският ректор по астрология  Михаил Левин, а това е 24-ти Април 680 г. в 23,56 часа, когато прабългарите преминават р. Дунав и вечера се извършва ритуал за съвместно съжителство със славяните. Използвам различни прогностики или прогресивни хооскопи : прогностика със слънчевата стъпкаа, секундарен – ден за година, градус за одина и Слънчев – възвръщането на Слънцето в основната си позиция.

Преди две години писах, че 2016 година е проблемна за Б Борисов по отношение президетските избори.За изборите прогнозирах, че президент ще стане Р.Радев,а Цецка Цачева е голямата грешка на ГЕРБ. Относно съставяне на ново правителство също имаше алтернатива: или нови избори или правителство с участието на ГЕРБ и РБ. Отново грешка
и избори през 2017 г., а астрологично имаше възможност за взаимно споразумение и довършване мандата на 43-то народно събрание, но това означаваше намаляване на субсидиите и промени в избираелната система.
В прогресивният хороскоп на България се вижда съвпад на прогресивното Слънце с наталната Луна, но тя все още е в период на последна четвърт и до две години ще настъпи прогресивното новолуние. Какво означава това. Освен, че ще имаме нови избори, то след две години също е възможно отново нови избори. Защото тези две години са нестабилни. Която и партия да спечели изборите тя няма да има необходимото мнозинство в парламента за да управлява стабилно.

Знаем, че България е с асцендент знака Козирог и повечето от планетите са под хоризонта на картата. Българсият народ е много търпелив, обича свободата и държи на семейните и християнски традиции, но изпадне ли в депресия трудно може да излезе от това положение.А в последните години има тенденция към едно примиренчество. С навлизането на планетата Плутон в края на 2009 година в знака на Козирога започнаха някои бавни промени, които не са достатъчни. Плутон руши за да започне нещо ново. Тя изисква разрушаване на старото статукво – приватизации, банкова система, борба с престъпността,корупцията, съдебната система, административна система и ред други промени, които в България се осъществяват много трудно, бавно и мъчително.

След две години за България ще започне едно ново начало, което ще бъде белязано от прогресивното Новолуние, но преминавайки новата Луна през асцендента и транзитиращият Уран през наталният /рожден / Уран и наталното Слънце, което ще бъде към 2019/2020 година ще се очакват тоталните промени, които ще бъдат видими за България.
Какво ни очаква обаче сега през 2017 година. Първо служебно правителство, избори, прегрупиране на партиите.
Отново водещи ще бъдат ГЕРБ и БСП, но няма да има нито една партия възможност да получи мнозинство в парламента. Борби за власт и напрегната предизборна кампания. Разликата между ГЕРБ и БСП ще бъде малка на тези избори.Бойко Борисов и Корнелия Нинова са в силна позиция през годината на Слънцето.

Корнелия Нинова е с нови амбиции и подкрепяна от планетата Сатурн,а и прогресивното Слънце на България в Съвпад с Луната й дава голяма преднина, докато Бойко Борисов ще се надява на миналото си и най-вече на партийния електорат в страната. Няма да постигне тотална победа. Ще има ново прегрупирване на партиите. Трудно съставяне на правителство. Субсидиите на партиите могат да бъдат намалени, но не толкова, колкото се изискваше от референдума. Така също и избирателната система няма да бъде тотално променена.

Планетата Сатурн все още ще транзитира в 12-ти дом на картата на България в знака Стрелец, но в картата на демократична България е в осми дом – трудни чуждестранни инвестиции. Спадане на икономикическото развитие през първото полугодие. През второто полугодие се очаква вече по-активна дейност на парламента, като ще бъдат засегнати въпросите с образованието, здравеопазането и културата. Транзитиращият Марс, планетата на действието и втори управител на знака Скорпион, който управлява парламента и държавното управление, в своя транзит ще премине наталното си положение и ще започне да се възкачва над хоризонта. А това означава раздвижване и излизане от един застой.

Новият президент ще застъпи в длъжност през годината на Слънцето, което му дава възможност да изяви своя потенциал като висш ръководител. Той ще отстоява за независимостта на България и е възможно да съдейства за промените в съдебната система и най-вече в борбата с корупцията.

През 2017 година се очаква възход най-вече в туризма.

България е предпочитано место за отдих от много държави. Ще се очаква увеличение цената на ел. Енергията. Има данни за приватизиране на железопътният транспорт. Субсидиите в селското стопанство може леко да повиши родното производство. Минималната заплата ще се увеличи, както се очаква и увеличение заплатите в образованието и културата. Предимно предложения за чуждестранни инвестиции се очакват от Китай, САЩ, Германия и Турция. Политиката на САЩ ще наложи промяна във взаимоотношенията между Русия и ЕС.

В годината на Слънцето се изисква действие и поемане на риск за да се случат нещата. Звездите дават шанс и възможности, но се иска действие. Нищо не пада даром от небето. Какво иска най-после българският народ и какво е необходимо за да тръгнем нагоре по скалата на успеха: нормална правосъдна система, добро образование, действащо здравеопазване, намаляване на престъпността, намаляване на корупцията, стабилна банкова система.А коя партия ще насочи усилията си в тази насока.На всички им е ясно, че само тогава ще има чуждестранни инвестиции и българите от чужбина ще се върнат отново по родните си места. Едва тогава ще можем да живеем по европейски.

Българинът е търпелив, но когато търпението се изчерпва тогава действа като Телеца – изригва и напада. А знаем, че Слънчевият знак на България е под зодиакалният знак на Телеца. Но и всеки българин трябва да си зададе въпросът – Какво аз дадох за просперитета на държавата?

В личен план огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец да насочат енергията и личното си творчество към финансов просперитет, децата, образованието, пътуванията в чужбина и изучаването на чужди езици. Земните знаци Телец, Дева и Козирог могат да се стабилизират финансово и израстнат професионално само когато работят в партньорство с представител от огнените знаци. Въздушните знаци Близнаци,Везни и Водолей ги очаква възход след месец Април, но им е необходима преквалификация, чрез повишаване на образователния ценз, а за много от тях и работа на две места.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпиона са особено чувствителни на тема промени, за това на тях ще им бъде особено трудно през 2017 година. Те ще се стремят да запазят постигнатото до сега и ще отделят време за семейството и децата си. Не семейните ще имат щастието да намерят своята половинка.

Не зависимо от всичко в годината на Слънцето се очаква увеличаване на раждаемостта.