Стотици септемврийци и гости на града посрещнаха новата 2017-та година на площад „Фонтани” в общинския център. За доброто им настроение се грижеше DJ Ники Джи, а месопреработвателното предприятие „Орион” и Винарска изба „Славовица” бяха безвъзмездно подсигурили цялото необходимо количество качествени мезета и греано първокачествено вино за новогодишното празненство на площада.

01%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8

Преди да честити на всички присъстващи новата 2017-та година, кметът Марин Рачев направи специално обръщение към септемврийци и жителите на цялата общината: „Изпращаме 2016-та година, преминала за нашата община под знака на бурно проектиране и стратегии. Това беше необходимо за да може в бъдеще да се занимаваме само с изпълнението на тези проекти. Да си пожелаем през 2017-та да изпълним, колкото се може повече от тях за да видим най-накрая, че и нашата община е тръгнала по пътя на европейското семейство.

Със стратегическото планиране, с което през 2016-та положихме основите на 4 индустриални зони, чрез влизането в сила на общия устройствен план, буквално преди нова година, благодарение на категоричната подкрепа на Общинския съвет, през 2017-та ще започнем да предлагаме тези зони на големи инвеститори за обособяване и концентриране на множество предприятия в региона. През 2016-та пак благодарение на целомъдрието на по-голямата част от общинските съветници обособихме трасе за минерален водопровод от Варварски минерални бани до Септември, над което също ще работим през следващата година, въпреки опитите на определени кръгове да саботират тази уникална възможност, която я имаме и много отдавна е можело да се случи през годините.

Чрез нейното реализиране съм сигурен, че ще направим Септември едно много добро място за живеене. Призовавам и пожелавам освен здраве и лично благополучие да бъдем така сплотени като общност, както сме сега тук, стотиците присъстващи хванати ръка за ръка за да покажем на всеки, който си помисли, че може чрез деструктивни действия да прави политики в нашата община да знае, че ние сме наясно какво искаме и към какво се стремим и най-важното, че знаем как да го постигнем. Бъдете здрави и винаги положително настроени. Честита новата 2017-та година”, обърна се към присъстващите Марин Рачев. След това той вдигна наздравица с червено вино и поведе първото за новата година празнично хоро.