Готови сме да посрещнем предизвикателствата на снега, каза градоначалникът Тодор Попов, по повод на непрекъснатите съобщения за предстоящ апокалипсис, които ни заливат от всички посоки. В момента е зима и е нормално да има сняг, не мога да разбера с какво е по-извънредна обстановката от предходните зими, каза кметът. Той бе единственият политик, който присъства на службата в храма „Успение Богородично“ преди шествието за хвърлянето на Богоявленския кръст.

В момента централните градски улици са изцяло почистени, а снегорините минават и по второстепенните. Гражданите трябва да се погрижат за тротоарните площи пред входовете на блоковете си, а търговците за тротоара пред магазините. Няма проблеми с електрозахранването към този момент, а от ЕВН са поели ангажимента да реагират незабавно в случай на възникване на произшествие.

Все още се чака информация до кои дни през следващата седмица са отменени плановите ремонти на енергодружеството.

Читателите в социалните мрежи взеха на подбив съобщенията за жълт и оранжев код, като поетът и журналист Борислав Петров написа следното: Такива „бедствия“ едно време имаше от ноември до март. В такива „бедствия“ ходехме по гората, колехме прасето и се пързаляхме до мрак!