Йорданка ИГНАТОВА, астролог

20йорданка игнатова нова снимка

Може ли един психично болен и умствено увреден човек да ви ръководи? Вероятно отговорът ви ще бъде отрицателен. Защо тогава, толкова голяма част от нас доброволно се подлагат на срещи с хора, които са се самопровъзгласили за ясновидци, екстрасенси и пророци?

Явлението се засилва отново напоследък, а всъщност ако се стигне до търсене на отговорност за „пророчествата“ на тези хора, те изведнъж се оказват шизофреници /параноидна, дезорганизирана, кататонна/ , циклофреници / биполярно разстройство,/ или страдащи от някакъв вид обсесивно компулсивно разстройство.

Според астрологията е доказано, че в рождената карта на ясновидеца, екстрасенса или добрия астролог / защото тази наука всеки може да изучава / има добри аспекти с планетите Уран, Нептун и Плутон със Слънцето,Луната или Меркурий. Добрите аспекти с транс Сатурновите планети дават добрите възможности за развитието на човек в тази насока, а напрегнатите аспекти в другата насока – психични заболявания и лъжепророци.

Психичните заболявания са доста често, наследствени и се отключват при напрегнати емоционални състояния. Човек става затворен, потаен и губи връзката между реалното и личните му представи, и халюцинира. Халюцинациите му са в насока преследване, чуване на гласове, срещи с извънземни, починали, някой ги напътства какво да правят или им диктува някакво събитие и т.н.

Изведнъж стават много набожни, постоянно търсят контакти с църквата, обявяват се за ясновидци и прочути гадатели пророци. Доста често преписват от книги, списания и вестници, окултни факти и ги разпространяват /за да им повярват хората и да се убедят в тяхната компетентност/. Други заплашват хората със случки, които са се случили в миналите им животи и кармична обремененост с цел да ги сплашат, а след това по незнаен за клиентите начин да ги освободят от тези неприятности, но срещу солидно заплащане.

Тези болни хора разбират, че нещо става с тях, но не могат да разберат какво е и изведнъж провъзгласяват, че имат велики интуитивни и лечителски способности и ясновидения. Заболяването е неизличимо, но се овладява медикаментозно и болният изпада в ремисия, т.е. има „ почти нормални” взаимоотношения в повечето случаи, а пролет и есен състоянието в повечето случаи се влошава.

Как да разберете, че срещу вас стои един болен или лъжепророк?

И в двата случаи вие не можете да видите неговите планетарни аспекти в рождената му карта. Нямате медицинският му картон, защото никой няма достъп до психиатричните документи на болния. А много пък и не са ходили на психиатър да се лекуват, защото смятат че имат вече „ велики способности” Тогава?

Първо трябва да се замислите и да се позаинтересувате от човека, при който искате да отидете. Второ – когато ви говори общи приказки, за магии, срещи с извънземни и ясновидения – трябва да се позамислите трезво. Особено бъдете бдителни когато имате сериозен проблем и сте стресирани – тогава сте най-уязвими да ви заплашат с „ магия”.

Негативното влияние на различни обстоятелства са коренно различни от магиите.

Трето – личният му живот, контактите му, обкръжението и най-вече отзиви от реални хора. Всеки човек има интуиция, на която трябва да се уповава. Всеки може да я развие и да я използва, защото човечеството през последните столетия е загубило връзката с природата и Земята. Но всеки има разум, който трябва задължително да използва!

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, че започне ли някой да ви манипулира с минал живот, да ви стресира с тежки заболявания, със заплахи от безбрачие , бездетие , катастрофи, безработица, духове – то пред Вас стои МОШЕНИК. Външно той е ексцентрик, погледът му не е като на обикновените хора, а в разговора изпада в двете крайности. Облеклото му в повечето случаи е неестествено ексцентрично, дори бих казала цирково или за бал с маски/ защото, ако е жена то, тя еобилно гримирина/.

Може и да парадира с връзки от различни институции с цел да не се оплачете, защото виждате ли той/тя имат защитници. Проклинат и постоянно говорят за своите велики въвзможности, за велики невидими учители и духовници, за ангели, за магии, проклятия, случки от минали животи.

При техните заболявания манипулативните им способности са гениални. Или психологията на убеждаването ЕМПАТИЯТА е развита доста манипулативно.

Какво означава ЕМПАТИЯ – това е психология на убеждението, да накараш човека срещу теб да ти вярва, да го принуждаваш, да го скланяш, да го съветваш, да го поучаваш. Но каква е целта на убеждението ? На лъжепророците – да Ви стресират и ограбят.

Но емпатията е и съпричастност, съчувствие. Тя произлиза от гръцката дума Pathos – дълбоко чувство на състрадание или съчувствието – способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите. Емпатията е обратното на егоизма. Тя стои в основата на градивното социално общуване .Това е умението на човек да бъде съпричастен с проблемите на хората, това е наука на междуличностите взаимоотношения в положителна насока.

А не насаждане на вина, страх и принуждение.

Един астролог винаги работи с астрологини карти. Тази карта представлява планетарното разположение в момента на раждането или в даден друг момент. Изчислението на ръка е много сложно и изисква време и таблици, затова се използват компютърните програми. С тях се изчислява картата на раждането, прогресии, транзити, аспекти и т.н. Имаме рожденна астрология, медицинска, хорарна, годишна, лунна и т.н., както и кармична.

Кармичната астрология е тази която показва някои модели на поведение наследени от преди, духовното ни развитие, спънките които тябвада преодолеем , да се установят повтарящите се ситуации и спънки, които ще ни пречат в настоящата инкарнация, да осъзнаем нашата цел.

Тя може да установи някои кармични връзки от миналото, които в настоящето ще окажат влияние за развитието ни, НО НИКОГА КАРМИЧНАТА  АСТРОЛОГИЯ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ЗАПЛАШИ, ЧЕ ИМАТЕ СРЕЩА С УБИЕЦ, ИЗНАСИЛВАЧ, КРАДЕЦ , ЧЕ СТЕ ОБРЕЧЕНИ НА СМЪРТ и т.н. тревожни неща.

Кармичната астрология както казах е дял от астрологията и някой, който Ви говори за предишни прераждания трябва да е астролог и да борави с астрологични карти. Пиша всичко това, защото в България все още науката астрология не е разбрана от хората и тя се свързва с общите предсказания по медиите, които са си едно развлекателно четиво.

Защото не може една 12 –та част от света / например зодия Овен / да им се случи едно и също нещо. Единствено индивидуалният хороскоп е истински и значим. Той се изготвя на база дата, час и местораждане. Един хороскоп може да се повтори след 28 000 години.

Когато имате индивидуален хороскоп – тогава лесно се използват различни предсказателни астрологични методи за Вашето бъдеще. Да предположим, че някой Ви казва, че имате магия или негативно влияние. Иска да ви съдейства или да направи нещо. Висшата магия е свързана с астрологията. Нямате ли данни за това никой нищо не може да Ви направи, защото има дял в астрологията – ЕЛЕКТИВНА  АСТРОЛОГИЯ. Избира се дата, ден и астрологичен час, който е под влиянието на определена планета съответстваща на проблема.

Не може неуката Иванка, Драганка или Айше, които не могат да се подпишат или са психично болни, да боравят с висша магия, която изисква познания и по астрология. Не само познания, но и специалност. Всеки астролог полага клетва и има морален кодекс, който подписва. Истинският астролог няма да използва знанията и методите си за да въздейства в негативна насока или да Ви излъже за да печели. Такива лъже пророци и лъже астролози петнят името на астрологията.

Използват мъката и незнанието на хората за лична облага. Много интересно как толкова много хора се лъжат с този проблем МАГИЯ? Не слизайте до нивото на тези мошеници и психично болни хора. Тяхната енергия е лоша и пагубна. Те са гении единствено в манипулирането и лъжата.