Известният с прякора си Лисицата в село Семчиново Георги Петров беше изправен днес пред Районен съд – Пазарджик за да бъде съден по бързата процедура. Вчера той извадил нож на трима общински служители от Септември като преди това възпрепятствал изпълнението на служебните им задължения. Случката станала на улицата, където живее въпросният Георги Петров. Георги Темелков, Иво Методиев и Станимир Благов пътували със служебния бус за да заредят сол за поредния курс по осоляване на стълбища и подходи към детски градини и други обществени сгради. Минавайки край къщата на Лисицата, същият, както си миел леката кола започнал да ги замеря със снежни топки.

„Това беше придружено с псуване. Той беше видимо пиян. Каза ни: Абе я спрете за малко. Ние спряхма буса и излязохме от него за да го питаме какъв е проблема. Тогава той извади един голям нож и започна да ни плаши, че ще ни заколи като пилци. В този момент дойде баща ми(б.р. кметът на Семчиново Пламен Темелков) и се обади на тел. 112. Пристигна патрулка и отведоха нас и Лисицата в РПУ – Септември за да дадем показания за случилото се”, разказа ни отговорникът на групата Георги Темелков. По-късно той Станимир и Иво били пуснати да си ходят, а Георги Петров останал в ареста за 24 часа. Най-напред му бил съставен акт за хулиганство по Наредбата за нарушаване на обществения ред, но паралелно с това било задвижено и бързо полицейско производство.

Така днес в ранния следобед Георги Петров беше изправен пред Районен съд – Пазарджик. Делото обаче беше отложено за идната сряда, тъй като магистратите поискаха да изгледат записите от охранителните камери, монтирани в имота на кмета на Семчиново Пламен Темелков, който обхващат и къщата на Георги Петров – Лисицата. Припомняме, че само преди 3 месеца Лисицата се замеси в друг подобен скандал, изваждайки нож срещу съпругата на кмета на Семчиново. А месец преди това преби и близък приятел на кмета на Семчиново.